ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Ένας διατροφολόγος Αποκαλύπτει 10 Τρόφιμα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να Καταναλώσουμε. Το Νο.6, θα σας Σοκάρει!
10. Ωμά στρείδια
Γιατί απαγορεύονται: Λόγω της θέρμανσης του νερού στον Παγκόσμιο Ωκεανό, τα ωμά οστρακοειδή είναι ένα ευνοϊκό έδαφος αναπαραγωγής για πολλά νέα είδη βακτηρίων.
Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: Τα ψητά στρείδια με πικάντικη γεύση σάλτσας είναι εξίσου καλά.
9. Φρέσκο χυμό
Γιατί απαγορεύεται: Ο φρεσκοστυμμένος χυμός μπορεί να προκαλέσει μόλυνση με ιούς και βακτήρια. Στην περίπτωση αυτή, ο κίνδυνος υπερβαίνει το όφελος.
Τι μπορείτε να πιείτε εναλλακτικά: Μπορείτε να πιείτε ένα παστεριωμένο χυμό. Ωστόσο, αν θέλετε όλες τις βιταμίνες που σας προσφέρουν τα φρέσκα φρούτα, η τέλεια επιλογή είναι να φάτε φρέσκα φρούτα.
8. Ωμό κρέας
Γιατί απαγορεύεται: Οι θερμοκρασίες κάτω των 71 ° C (160 ° F) δεν σκοτώνουν τα E. coli και τη σαλμονέλα που περιέχονται στο κρέας.
Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: Κρέατα μεσαία-καλά ψημένα.
7. Σπόρους που έχουν βλαστήσει
Γιατί απαγορεύονται: Λόγω των E. coli και της σαλμονέλας, τα οποία συναντάμε στα τρόφιμα πολύ συχνά. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε, ότι υγιείς είναι μόνο οι σπόροι που δεν έχουν υποστεί χημική επεξεργασία και αυτό είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.
Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: Ελεγμένους σπόρους ή ακατέργαστους σπόρους (λινάρι, κολοκύθα, ηλίανθο), που δεν είναι λιγότερο ευεργετικοί.
6. Φρέσκο γάλα
Γιατί απαγορεύεται: Οι συνθήκες υπό τις οποίες εξάγεται το νωπό γάλα δεν μπορούν να αποκαλούνται αποστειρωμένες, ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης φροντίζει καλά την αγελάδα. Ως εκ τούτου υπάρχει η πιθανότητα ιών και βακτηρίων στο γάλα, τα οποία μπορούν να καταστραφούν μόνο με βρασμό.
Τι μπορείτε να πιείτε εναλλακτικά: Βρασμένο ή παστεριωμένο γάλα.
5. Ωμούς βλαστούς Βρυξελλών
Γιατί απαγορεύονται: Ο Bill Marler είχε 30 περιπτώσεις που αφορούσαν δηλητηρίαση με ακατέργαστα λαχανάκια Βρυξελλών.
Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: Για να αποφύγετε τα E. coli και τη σαλμονέλα, είναι προτιμότερο να τηγανίζετε ή να ψήνετε λαχανάκια Βρυξελλών σε θερμοκρασία τουλάχιστον 160 ° C (320 ° F).
4. Βραστά ψάρια ποταμών και ψαρόσουπα
Γιατί απαγορεύονται: Ισπανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης διαπίστωσαν, ότι το μαγείρεμα των ψαριών γλυκού νερού σκοτώνει μόνο το 18% των απειλητικών για τη ζωή κυανοτοξινών. Οι υπόλοιπες επιβλαβείς ουσίες εισέρχονται στο ζωμό, ο οποίος γίνεται συμπύκνωμα τοξινών.
Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: Ψάρια στον ατμό. Το πείραμα έδειξε ότι αυτός ο τρόπος μαγειρέματος σκοτώνει το 26% των κυανοτοξινών.
3. Προϊόντα κρέατος
Γιατί απαγορεύονται: Οι αμερικανικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ακόμη και τα πιο ακριβά και ποιοτικά προϊόντα με βάση το κρέας, περιέχουν νιτρικά και νιτρώδη που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. 1 κιλό λουκάνικου περιέχει 400% περισσότερο αλάτι και 50% περισσότερο λίπος από το ίδιο κομμάτι βοδινού.
Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: Το κρέας τύπου Jerky (καλύτερα εάν είναι σπιτικό) συνδυάζεται τέλεια με ψωμί και βούτυρο και δεν είναι χειρότερο από το λουκάνικο.
2. Τυποποιημένο φαγητό που αποτελείται από 2 ή περισσότερα συστατικά
Γιατί απαγορεύεται: Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ως συντηρητικά βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη (ΒΗΑ) και βουτυλυδροξυτολουόλιο (ΒΗΤ). Οι υψηλές δόσεις αυτών των ουσιών προκαλούν ορμονικές διαταραχές. Εκτός αυτού, η τακτική κατανάλωση BHA προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.
Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: Κονσερβοποιημένα και άλλα τρόφιμα φτιαγμένα από εσάς. Αν έχετε χρόνο, είναι καλύτερα να μαγειρεύετε φρέσκα γεύματα κάθε μέρα.
1. Λαχανικά και φρούτα προ-πλυμένα και κομμένα σε φέτες
Γιατί απαγορεύονται: Τα φρούτα και τα λαχανικά που πωλούνται πλυμένα και κομμένα, έχουν ήδη περάσει από τα χέρια αρκετών ανθρώπων. Όσο περισσότεροι άνθρωποι αγγίζουν το φαγητό, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να πάρουν τα βακτήρια τους.
Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: Είναι καλύτερα να αγοράζετε τα υλικά μόνοι σας και να φτιάχνετε φρουτοσαλάτες στο σπίτι.
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr