ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ: Έκρυβε παιδιά σε Φέρετρα κατά την διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Λόγος; Θα σας κάνει Δακρύσετε!

img

Στις 15 Φεβρουαρίου 1910 στην Βαρσοβία γεννήθηκε η Irena Sendler την κατάλληλη στιγμή για το θαύμα που θα γινόταν αργότερα το έργο ζωής της. Όταν έχασε τον πατέρα της στα 7 της, αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του και να ασχοληθεί με την ιατρική. Από τόσο νεαρή ηλικία αφιέρωσε την ζωή της στην υπηρεσία των άλλων, ανεξαρτήτως κόστους.

Η νεαρή νοσοκόμα στάλθηκε σε ένα από τα πιο κακόφημα μέρη πριν τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Γκέτο της Βαρσοβίας. Ενώ βρισκόταν εκεί, είδε με τα μάτια της την φρικιαστική κακοποίηση και την αηδιαστική συμπεριφορά των Ναζί προς τους Εβραίους. Η εμπειρία άλλαξε την κοσμοθεωρία της για πάντα.

viraltopnews.gr

“Το μίσος [που είχα] για τους Γερμανούς κατακτητές ήταν πιο δυνατό από τον φόβο… Ο πατέρας μου με έμαθε να βοηθώ αυτόν που πνίγεται, ακόμα και αν δεν μπορώ να κολυμπήσω. [Τότε] ήταν η Πολωνία που πνιγόταν.”

viraltopnews.gr

Η Irena τότε συνδέθηκε με την αντιστασιακή οργάνωση “Zegota”. Οι ήρωες της οργάνωσης έκαναν αποστολή τους την απελευθέρωση των Εβραίων που ήταν παγιδευμένοι στο γκέτο και η Irena αποφάσισε να τους ακολουθήσει.

viraltopnews.gr

Ενώ βρισκόταν στην Zegota, η Irena έσωσε χιλιάδες παιδιά. Η Irena χρησιμοποίησε τις νοσηλευτικές της γνώσεις για να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία ήταν συχνά αδύναμα και υποσιτισμένα, να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να φύγουν από την πόλη.
Και τα έκρυβε στα πιο ασυνήθιστα μέρη: μέσα σε φέρετρα. Το έξυπνο κόλπο της επέτρεψε στα παιδιά να μεταφερθούν μακριά από το γκέτο, προς την ελευθερία.

viraltopnews.gr

Τελικά την έπιασαν οι Ναζί. Υπέμεινε τις σαδιστικές τεχνικές ανάκρισης τους για πολύ καιρό, αλλά δεν είπε ποτέ λέξη. Ευτυχώς, οι φίλοι της Irena κατάφεραν να δωροδοκήσουν έναν αξιωματικό. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να την βγάλουν από την φυλακή.

viraltopnews.gr

Η ελεύθερη πλέον επαναστάτρια πέρασε τα επόμενα χρόνια υπό διωγμό με ψεύτικο όνομα και κρυβόταν συνεχώς. Αν και φοβόταν μην την ανακαλύψουν, τελικά πήγε στο παλιό της σπίτι για να ανακτήσει έναν θησαυρό που θα έδινε τέλος στην ιστορία και θα προσέφερε απαντήσεις σε όλα τα παιδιά που έσωσε.

viraltopnews.gr

Η Irena είχε μια λίστα με κάθε παιδί που είχε βοηθήσει, θαμμένη μέσα σε κονσέρβες στην αυλή του γείτονα. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, η Irena επικοινώνησε με κάθε παιδί από την λίστα για να τα βοηθήσει να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο και να προσφέρει απαντήσεις σε αυτή την πληγωμένη γενιά.

viraltopnews.gr

Πριν πεθάνει, σε ηλικία 98, η Irena είχε την τύχη να συναντήσει πολλές από τις οικογένειες που είχε βοηθήσει στην ζωή της.
Αυτή η απίθανη γυναίκα πέθανε σαν ατρόμητη ηρωίδα.

Δείτε το 15λεπτο ντοκιμαντέρ για τους άθλους της:


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr