ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Kατσικάκι στη γάστα για να για να γλύφετε και τα δάχτυλα σας!

img

Επειδή δεν έχουμε όλοι την άνεση της σούβλας, σας έχω φοβερή συνταγή για κατσικάκι στη γάστα! Λιώνει το κρέας και φεύγει από το κόκκαλο με ένα «φου» !

Υλικά:

  • 1 κιλό σπάλα από κατσίκι ή αρνί
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε χοντρά κομμάτια
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2-3 κλωνάρια σέλινου
  • ελιές πράσινες Μεταγγιτσίου
  • ελαιόλαδο Γαλανό Μεταγγιτσίου
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. πάστα σκόρδου
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό

Εκτέλεση:

-Σε καυτό νερό, μπλανσάρουμε τα κομμάτια κρέατος για να καθαρίσει εντελώς. Πετάμε το νερό και καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ελαιόλαδο Μεταγγιτσίου.

-Τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και πρσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο.

-Μόλις αρχίζουν να γυαλίζουν τα λαχανικά μας, προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, τις ελιές και τα μπαχαρικά μας.

-Σβήνουμε με το κρασί μας και μόλις κοχλάσει, αλλάζουμε σκεύος! Η ώρα της γάστρας έφτασε!

-Φουρνίζουμε για περίπου 1 ½ ώρα στους 160 βαθμούς, με σκεπασμένη τη γάστρα. Αφού περάσει η 1 ½ ώρα, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Κόστος: 12,00 ευρώ
  • Μερίδες : 4

Το κατσικάκι το προμηθευτήκαμε από το κρεοπωλείο του Παλιούρα.

Η τιμή του κατσικιού, φέτος θα είναι περίπου στα 10,00 ευρώ /κιλό.

Σερβίρετε το φαγητό σας με πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα με μπόλικο άνηθο και φρέσκο κρεμμύδι.

Πρόταση οίνου: Κρασί ποικιλίας Ασύρτικο

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr