ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Συνταγή για ένα σοκολατένιο κέικ με κρέμα
Μια κολασμένη συνταγή για ένα κέικ για αυτές τις στιγμές που αναζητάμε κάτι σοκολατένιο με μανία!
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 130 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
- 130 γρ.βούτυρο
- 130 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 200 γρ.ζάχαρη
- λιγή κανέλα
- λίγο αλάτι
- ξύσμα ενός λεμονιού (προαιρετικά)
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 αυγά
- 300 γρ.ζάχαρη άχνη
- 120 γρ.βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και μόλις κρυώσει ελαφρά,την προσθέτετε στο μέιγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτετε λίγο-λίγο το αλέυρι.
Βουτυρώνετε καλά και ραντίζετε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψάκι.
Μταφέρετε το μέιγμα στο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’ -30′ (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό από μέσα). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 2 περίπου ώρες. Το κόβετε στη μέση οριζόντια, ώστε να δημιουργηθούν δύο δίσκοι.
ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr