TIPS: 9 Φαγητά που Προκαλούν Υπνηλία και μόλις τα Φάτε θα Θέλετε να Κοιμηθείτε Αμέσως! Για το 8ο δεν είχαμε Ιδέα!

img

Λίγο πολύ, όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να θέλουμε να πάρουμε έναν υπνάκο αμέσως μετά από ένα γεύμα. Αποδεικνύεται, ότι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αγάπη που έχουμε για τον ύπνο ή σε μια δύσκολη μέρα που είχαμε στη δουλειά, αλλά και στο είδος φαγητού που καταναλώνουμε κάθε μέρα.

Δείτε παρακάτω, 9 τροφές που προκαλούν υπνηλία, ειδικά όταν καταναλώνονται μαζί.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Μεταξύ όλων των άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, τα σκληρά τυριά έχουν την πιο χαλαρωτική επίδραση, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου. Εάν προσθέσει κανείς κράκερ στο γεύμα, θα αισθανθεί ακόμη μεγαλύτερη υπνηλία, αφού οι υδατάνθρακες εντείνουν τη λειτουργία της τρυπτοφάνης.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα, είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που παράγει μελατονίνη η οποία λέγεται και «ορμόνη του ύπνου». Επιπλέον, συσκευάζονται με μαγνήσιο που διευκολύνει την ένταση των μυών και σας κάνει να αισθάνεστε υπνηλία.

Μπανάνες

Η ζάχαρη, το κάλιο και το μαγνήσιο που βρίσκονται στη μπανάνα, σχηματίζουν τρυπτοφάνη και προκαλούν υπνηλία.

Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν λιγότερο τρυπτοφάνη από ότι τα αμύγδαλα, όμως έχουν τη δική τους πηγή μελατονίνης. Έρευνα έδειξε, ότι τα καρύδια αυξάνουν το επίπεδο αυτής της ορμόνης στο αίμα και μας κάνουν να αισθανόμαστε υπνηλία.

Κεράσια

Τα κεράσια και ιδιαίτερα τα ξινά, έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε μελατονίνη. Ωστόσο, εάν κανείς φάει μια χούφτα φρέσκα κεράσια δεν θα καταλάβει τη διαφορά. Ένα ποτήρι χυμού από κεράσια όμως, προκαλεί μεγάλη υπνηλία.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γεμάτο με γλυκίνη, ένα αμινοξύ που έχει μια ήπια κατασταλτική δράση και χαλαρώνει τους μυς και το νευρικό σύστημα. Μετά από ένα φλιτζάνι χαμομήλι, μπορεί κανείς να κρατήσει μετά βίας τα μάτια του ανοιχτά.

Πασατέμπος

Εκτός από τρυπτοφάνη, ο κολοκυθόσπορος περιέχει μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου και μαγνησίου. Οι ενώσεις αυτές, μας κάνουν ήρεμους και χαλαρούς.

Λευκό ρύζι

Το λευκό ρύζι, έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορεί να προκαλέσει υπνηλία 3 έως και 4 ώρες μετά το γεύμα. Οι ερευνητές, βρήκαν ότι κυρίως το ρύζι γιασεμί, προκαλεί υπνηλία ακόμα πιο γρήγορα.

Λιπαρά ψάρια

Τα οξέα που περιέχονται στο σολομό, τον τόνο και τα άλλα λιπαρά ψάρια, αυξάνουν την παραγωγή της μελατονίνης. Αυτά τα οξέα μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο αίμα και το μόνο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε μετά το φαγητό, είναι να πέσουμε για ύπνο.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr