ΠΕΡΙΕΡΓΑ: Η επιστήμη μίλησε! Δες τα χρώματα που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου για καλή ψυχολογία.

img

Το να διαλέξεις το τέλειο χρώμα για τους χώρους του σπιτιού σου είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν δεν έχεις καμία από διακόσμηση.

Χαζεύεις στο Pinterest τέλειους χώρους, ξεφυλλίζεις περιοδικά, ρωτάς από δω, ρωτάς από εκεί και αντί να βρίσκεις λύσεις μπερδεύεσαι πιο πολύ.

Η Ψυχολογία, ωστόσο, είναι εδώ για να σε βοηθήσει! Η Σάλυ Ογκαστιν, επικεφαλής στην εταιρεία Design with Science θα σου πει ποιο χρώμα είναι κατάλληλο για τον κάθε χώρο και πως επηρεάζει τη διάθεσή μας.

Κράτα σημειώσεις!

Για την κρεβατοκάμαρα: Δοκίμασε το μπλε
Το μπλε είναι το χρώμα που συνδέεται με την ηρεμία και την ξεκούραση, πιθανότατα γιατί δημιουργεί συνειρμούς με τον καθαρό ουρανό και το νερό. Μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι κοιμούνται περισσότερο, όταν το δωμάτιο τους είναι μπλε. Για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα επέλεξε κάτι φωτεινό και όχι πολύ σκούρο.

«Οχι» στο μωβ

Είναι ίσως το χειρότερο χρώμα που μπορείς να επιλέξεις.

viraltopnews.gr

Για το γραφείο του σπιτιού: Δοκίμασε το πράσινο που έχει το φασκόμηλο
Το πράσινο συνδέεται με την δημιουργική σκέψη και ενισχύει την ψυχική κατάσταση την ώρα της δουλειάς. Αυτό μπορεί να γίνεται γιατί θυμίζει τη φύση, η οποία μπορεί να καθαρίσει το μυαλό.

«Οχι» στο κόκκινο 

Το κόκκινο φαίνεται πως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοσή.

Για την κουζίνα: Το κόκκινο της παπαρούνας ή το μπλε του κοβάλτιου
Στην κουζίνα τα πράγματα είναι… δύσκολα, μιας και θα πρέπει να σκεφτείς το αποτέλεσμα που θέλεις. Αν θες κάτι πιο θερμό τότε επέλεξε μια απόχρωση του κόκκινου ή του πορτοκαλί, που διεγείρουν την όρεξη. Εάν θες, όμως, να είσαι συγκρατημένη και να μην υποκύπτεις στο κάλεσμα του ψυγείου, επέλεξε κάτι σε μπλε.

«Οχι» στο πρασινοκίτρινο

Μπορεί να είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν κάνει σε καμία περίπτωση για την κουζίνα, καθώς θυμίζει χαλασμένα φαγητά

viraltopnews.gr

Για το μπάνιο: Δοκίμασε το ροζ
Το ροζ δημιουργεί έναν ελκυστικό περιβάλλον και σε κάνει να νιώθεις πιο ζεστά, όταν βγαίνεις από το ντους. Δεν χρειάζεται να το κάνεις έντονο ροζ και να θυμίζει το σπίτι της Μπάρμπι με ένα blush pink να είναι ό,τι πρέπει για φρέσκο και μοντέρνο αποτέλεσμα.

«Οχι» σε κάτι νέον

Τα μπάνια συνήθως είναι μικροί χώροι ένα τόσο έντονο χρώμα είναι καταστροφικό.

Για το σαλόνι: Δοκίμασε το χρώμα της άμμου
Αυτό το χρώμα πάει παντού και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το σαλόνι. Είναι χαλαρωτικό και συνάμα ζωντανό χωρίς υπερβολή.

«Οχι» σε κάτι σκούρο

Τα έντονα χρώματα στο σαλόνι δημιουργούν μια δραματική ατμόσφαιρα και είναι καταπιεστικά. Αν θέλεις να βάλεις ένα σκούρο χρώμα στο σαλόνι, επέλεξε να βάψεις μια εσοχή ή μια γωνία.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr