ΓΟΝΕΙΣ: Μπαμπάς στέκεται ήρεμος ενώ το παιδί τσιρίζει στο πάτωμα μπροστά στον κόσμο. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για όλους τους γονείς

img

Όπως κάθε γονιός μπορεί σίγουρα να ταυτιστεί, μερικές φορές τα παιδιά τείνουν να κλαίνε υστερικά σε λάθος στιγμές, και ως επί το πλείστον, σε λάθος μέρη.

Το κλάμα των παιδιών σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό, τόσο για τους γονείς, όσο και τους παρευρισκόμενους.

Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι μερικές φορές τα μικρά παιδιά απλά πρέπει να αφήσουν τα συναισθήματά τους να φύγει μόνο του, με ένα έντονο ξέσπασμα.

1

Ως αποτέλεσμα, οι γονείς μπορεί να αισθάνονται συχνά αμηχανία όταν βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση και αρχίζουν να αναρωτιούνται τι μπορεί να σκέφτεται ο κόσμος γι “αυτούς, αν το παιδί τους έκλαιγε – ακόμα και όταν δεν υπάρχει ένας σοβαρός λόγος.

Ο Justin Baldoni, ένας ηθοποιός κυρίως γνωστός για το ρόλο του στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «Jane The Virgin», βίωσε ένα τέτοιο ξέσπασμα της κόρης του και αποφάσισε να μοιραστεί ένα εγκάρδιο μήνυμα.

Θυμήθηκε τι έκανε ο πατέρας του πάντα σε παρόμοιες καταστάσεις, και μοιράστηκε ένα μήνυμα προς τον κόσμο με μια φωτογραφία στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Justin ψώνιζε με τον πατέρα του και την κόρη του Maiya. Ο ηθοποιός μοιράστηκε μια φωτογραφία όπου μπορείτε να δείτε τους δύο άνδρες να κοιτάζουν την Maiya, η οποία κλαίει έντονα στο πάτωμα.

Ωστόσο, οι δυο τους αποφάσισαν να μείνουν εντελώς ήρεμοι και δεν ήθελαν να νιώσουν αμηχανία, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε ένα αρκετά γεμάτο εμπορικό κέντρο.

2

Ο Justin θυμάται τι έκανε ο πατέρας του όταν ο ίδιος ο Justin ήταν μικρό παιδί και λέει ότι ο μπαμπάς του πάντα τον άφηνε να νιώσει ό,τι χρειαζόταν να νιώσει.

Η Emily έβγαλε αυτή τη φωτογραφία στο κατάστημα Whole Foods. Είναι πλέον μία από τις αγαπημέναες μου φωτογραφίες μαζί με τον πατέρα μου.

Δύο άνδρες, να στέκονται μαζί σιωπηλα, για πάντα δεμένοι με μια άνευ όρων αγάπη τόσο ο ένας για τον άλλον όσο και αυτή την αθώα ψυχή, που και οι δύο θα κάναμε τα πάντα γι” αυτήν. Μπορώ να μόνο να φανταστώ πόσες φορές το έκανα αυτό όταν ήμουν στην ηλικία της. Ο πατέρας μου μου έμαθε τόσα πολλά για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, αλλά αυτή η δημοσίευση είναι για ένα πράγμα μόνο.

Να νιώθεις άνετα όταν τα πράγματα είναι άβολα. Κάτι που μεγάλωσα βλέποντας τον να κάνει μαζί μου ξανά και ξανά. Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, αλλά ένα πράγμα που ο μπαμπάς μου μου έμαθε είναι να μην αναθρέφεις με βάση το τι σκέφτεται κάποιος άλλος. Ο μπαμπάς μου πάντα με άφηνε να αισθάνομαι αυτό που χρειαζόμουν να αισθανθώ, έστω και αν ήταν δημόσια και ντροπιαστικό. Δεν τον θυμάμαι ποτέ να λέει «με ντροπιάζεις!» ή «Μην κλαις!» Δεν ήταν μέχρι πρόσφατα που συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν που είχα την δική μου συναισθηματική ανάπτυξη.

Τα παιδιά μας μαθαίνουν και επεξεργάζονται τόσο πολλές πληροφορίες και δεν ξέρουν τι να κάνουν με όλα αυτά τα νέα συναισθήματα που αντιμετωπίζουν. Προσπαθώ να θυμηθώ για να βεβαιωθώ ότι η κόρη μου γνωρίζει ότι είναι εντάξει να νιώθει έντονα. Δεν είναι ντροπιαστικό για μένα, όταν ξεσπάει στο μανάβικο, ή τσιρίζει σε ένα αεροπλάνο. Είμαι ο πατέρας της … και όχι ο δικός σας.

Ας μην ντρεπόμαστε για τα παιδιά μας. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει εσάς. Στην πραγματικότητα .. θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο ευγενικοί και υπομονετικοί και με τον εαυτό μας. Αν επιτρέπαμε στον εαυτό μας να ξεσπάμε και να κλαίμε όταν νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε, τότε ίσως είχαμε θα μπορούσαμε να αισθανθούμε περισσότερη χαρά και την ευτυχία.

Και αυτό είναι κάτι που ο κόσμος θα μπορούσε σίγουρα να χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερο. #fathersday #redifinemasculinity #daddy #dearmaiya

3

Όπως έγραψε τόσο όμορφα ο Justin, τα παιδιά μαθαίνουν να αφομοιώνουν όλο τον κόσμο τριγύρω τους και μερικές φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ξέσπασμα συναισθημάτων. Μερικές φορές, το κλάμα είναι κάτι που χρειάζεται.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr