ΔΙΑΤΡΟΦΗ: 6 Λόγοι Για Να Μην Ξαναφάτε Ποτέ Καλαμπόκι!

img

Το καλαμπόκι καταναλώνεται και παράγεται όσο κανένα άλλο τρόφιμο στον κόσμο. Μάλιστα, εμπεριέχεται σε αρκετές επεξεργασμένες τροφές όπως οι κοτομπουκιές και οι προτηγανισμένες πατάτες.

Επιπλέον, το καλαμπόκι υφίσταται στο γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τους χυμούς φρούτων, τα ντρέσινγκ σαλάτας, τα αναψυκτικά, τα μπισκότα και πολλά άλλα.

Για την ανθρώπινη υγεία, η υπερβολική κατανάλωση καλαμποκιού μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τη χειρότερη αναλογία σε ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρά υπάρχει στο καλαμπόκι (συγκριτικά με τα υπόλοιπα δημητριακά).

Όπως γνωρίζουμε, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη διαδικασία παραγωγής ορμονών που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και παράλληλα τα ωμέγα-6 λιπαρά συνεισφέρουν στη διαδικασία παραγωγής των ορμονών που υποστηρίζουν τις φλεγμονές.

Το σώμα μας μπορεί να χάσει τον έλεγχο της αντίδρασης ενάντια στις φλεγμονές εάν η ποσότητα των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων υπερβεί την ποσότητα των ωμέγα-3 λιπαρών. Εάν συμβεί αυτό, τελικά θα καταλήξει σε κάποιες σοβαρές συνέπειες όπως αυξημένη χοληστερόλη, κατάθλιψη, άσθμα, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, αλλά και καρκίνο.

Γιατί δεν πρέπει να καταναλώνετε καλαμπόκι πια:

1. Η θρεπτική ουσία του αμύλου και των σακχάρων που περιέχονται στο καλαμπόκι είναι σχεδόν μηδενική, σύμφωνα με αρκετές εργαστηριακές δοκιμές. Το πρώτο τρόφιμο που έχει τροποποιηθεί γενετικά είναι το καλαμπόκι, και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για να μην το καταναλώνουμε.

2. Η πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στο καλαμπόκι προκαλεί σύγχυση στο ανθρώπινο σώμα σε σχέση με τη γλουτένη (ή πιο συγκεκριμένα, μπερδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα). Αυτό προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και το καλαμπόκι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο φλεγμονής λόγω του υψηλού γλυκαιμικού δείκτη του.

3. Το ανθρώπινο σώμα έχει πρόβλημα με την πέψη του καλαμποκιού επειδή περιέχει ινώδη κυτταρίνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κυτταρίνη δεν μπορεί να αφομοιωθεί πλήρως από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το καλαμπόκι, όπως και άλλοι κόκκοι, περιέχει προλαμίνες (κατηγορία πρωτεϊνών που δεν μπορούν να αφομοιωθούν σωστά από το ανθρώπινο σώμα.

4. Στο καλαμπόκι υπάρχουν λεκτίνες, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα πρωτεΐνες που μετατρέπονται σε αμινοξέα για να τα αφομοιώσει το ανθρώπινο σώμα. Αυτή η διαδικασία διάσπασης των κόκκων, μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή και ερεθισμό του εντέρου.

5. Το καλαμπόκι περιέχει Bacillus Thuringiensis (BT), βακτήρια που χρησιμοποιούνται ως παρασιτοκτόνα. Πρόσθετες επικίνδυνες ‘ουσίες’ που βρίσκονται μέσα στο καλαμπόκι, δεν είναι βιολογικής φύσεως. Η περιεκτικότητά του σε φυτοφάρμακα θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας.

6. Το 85% του καλαμποκιού στην Αμερική είναι γενετικά τροποποιημένο, σύμφωνα με μια μελέτη που έχει δημοσιευθεί στο International Journal of Biological Sciences.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr