ΑΣΚΗΣΗ: 7 Απίστευτα κόλπα που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα χιλιάδων ανθρώπων, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν

img

Περνάμε πολλές ώρες καθιστοί και αυτό προκαλεί προβλήματα στην πλάτη, τον αυχένα ή τα γόνατα μας. Αλλά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο με ένα αυτό αντικείμενο: ένα μπαλάκι του τένις! Δείτε μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας:

1. Πόνος στην μέση

Ξαπλώστε και βάλτε δύο μπαλάκια του τένις κάτω από την μέση σας, ανάμεσα στην ουρίτσα και τα πλευρά (προσοχή, να μην ακουμπάνε απευθείας στην σπονδυλική στήλη). Κουνήστε τους γοφούς αριστερά-δεξιά, ώστε να κουνηθούν τα μπαλάκια και να κάνουν μασάζ στο σημείο.

Αν θέλετε, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε μια κάλτσα, για να μην γλιστράνε. Πιέστε το σημείο όσο σας βολεύει και αν δεν αισθάνεστε άνετα, δοκιμάστε να κάνετε την άσκηση σε μια μαλακή επιφάνεια ή βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας.

viraltopnews.gr

2. Πόνος στον αυχένα

Ξαπλώστε ανάσκελα, τεντώστε τα πόδια και βάλτε δύο μπαλάκια του τένις (κατά προτίμηση μέσα σε μια σακούλα ή κάλτσα) στην βάση του κρανίου κάτω από τον αυχένα, έτσι ώστε να ακουμπά πάνω τους το κεφάλι.

Τεντώστε τα δαχτυλάκια του ποδιού και πιέστε τα μπαλάκια προς τα πάνω, ώστε να αισθανθείτε ότι ο αυχένας σας τεντώνεται. Μόλις αισθανθείτε το τέντωμα, χαλαρώστε τα δαχτυλάκια. Πάρτε τουλάχιστον 10 βαθιές ανάσες.

viraltopnews.gr

3. Πόνος στους γοφούς

Οι γοφοί συνήθως πονάνε όταν φοράμε άβολα παπούτσια, όπως γόβες, ή όταν καθόμαστε για πολλές ώρες. Ξαπλώστε στο πάτωμα, βάλτε ένα μπαλάκι του τένις κάτω από την μία πλευρά του γοφού και χρησιμοποιήστε το σαν στήριγμα.

Μόλις ισορροπήσετε, κουνήστε τον γοφό σας σε κυκλική κίνηση 12 φορές αργά προς μία κατεύθυνση και μετά από την άλλη. Όταν τελειώσετε, αλλάξτε γοφό και επαναλάβετε την άσκηση.

viraltopnews.gr

4. Πόνος στον ώμο

Μπορείτε να ανακουφίσετε την ένταση των ώμων με ένα απλό τρόπο. Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα και βάλτε το μπαλάκι του τένις ανάμεσα στην ωμοπλάτη και την σπονδυλική στήλη. Μετά κουνήστε το τεντωμένο χέρι σας πάνω από το σώμα, το κεφάλι και το πάτωμα με κυκλικές κινήσεις.

viraltopnews.gr

5. Μύες του ποδιού και άρθρωση του γόνατου

Ενώ είστε καθισμένοι, λυγίστε το ένα γόνατο και βάλτε το μπαλάκι από κάτω. Τραβήξτε το πόδι ώστε να πιέζει το μπαλάκι ανάμεσα στην γάμπα και τον μηρό, σαν να προσπαθείτε να το λιώσετε. Μετρήστε ως το 10 και χαλαρώστε. Μετρήστε ως το 10 και επαναλάβετε 8-10 φορές. Στην συνέχεια επαναλάβετε την άσκηση και για το άλλο γόνατο.

viraltopnews.gr

6. Ζώνη αντανακλαστικού του πέλματος

Βάλτε το μπαλάκι στο πάτωμα και κυλήστε το με το πέλμα από πάνω του. Μπορείτε να το πιέσετε όσο εσείς θέλετε. Κυλήστε την μπάλα κάτω από το πέλμα, κάτω από την καμάρα ως την φτέρνα για 30-60 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση και για το άλλο πέλμα.

viraltopnews.gr

7. Μασάζ στα χέρια

Η καθημερινή χρήση του ποντικιού του υπολογιστή προκαλεί πόνο στα χέρια. Καθίστε στο πάτωμα και βάλτε το χέρι σας πάνω από το μπαλάκι. Βάλτε το άλλο χέρι από πάνω για να ασκήσετε πίεση και «λιώστε» το μπαλάκι ρίχνοντας το βάρος σας πάνω του.

Μείνετε έτσι για ένα λεπτό και πάρτε βαθιές ανάσες. Μετά κουνήστε το μπαλάκι αριστερά-δεξιά και πάνω κάτω, σχηματίζοντας ένα αστέρι στην παλάμη σας για 2-3 λεπτά. Επαναλάβετε την άσκηση και για το άλλο χέρι.

viraltopnews.gr

Μπορείτε να κάνετε κάποιες από αυτές τις ασκήσεις και όρθιοι μπροστά σε έναν τοίχο. Βάλτε το μπαλάκι στο σημείο όπου πονάτε, γείρτε πάνω στον τοίχο και κουνήστε το κυκλικά, με την κίνηση να έρχεται από τα γόνατα.

Παρ’όλο που στην αρχή μπορεί να σας φανεί άβολο, θα δείτε ότι οι μύες σας χαλαρώνουν και θα μπορείτε να κάνετε τις καθημερινές σας εργασίες με περισσότερη ενέργεια. Ποιος θα το περίμενε ότι μπορείτε να κάνετε τόσο πράγματα με δύο μπαλάκια του τένις;


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr