ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Συνταγή για ιταλική πεντανόστιμη σάλτσα πέστο!

img

Η πέστο είναι ιταλική σάλτσα με βάση τα φύλλα του βασιλικού και το σκόρδο. Είναι αρωματική και ελαφριά και ταιριάζει στα ζυμαρικά, στη σαλάτα ακόμα και στην πίτσα. Είναι τόσο εύκολο να την φτιάξετε που δεν θα το πιστεύετε ούτε εσείς! Θα χρειαστείτε το πολύ 10΄.

Υλικά:
2 μεγάλα κλωνάρια πλατύφυλλου βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. κουκουνάρι
3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένετε και στεγνώνετε πολύ καλά τα φύλλα βασιλικού. Προσοχή μόνο τα φύλλα, μην αφήσετε και το κλωνάρι του γιατί θα πικρίσει η σάλτσα.
Τρίβετε την παρμεζάνα.
Βάζετε στο moulti τον βασιλικό, τα σκόρδα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και πολτοποιείτε τα υλικά.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο λίγο (σε 3-4 δόσεις) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρει η σάλτσα ωραία, κρεμώδη υφη.
Έτοιμη!

Περιχύνετε σε ζεστά ζυμαρικά και σερβίρετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Μπορείτε να πασαλείψετε τη σάλτσα πέστο πάνω σε ελαφρώς ψημένες φέτες ψωμιού με λίγη μοτσαρέλα και ντομάτα και θα δημιουργηθεί το παρακάτω  θαύμα!


ΠΗΓΗ: » apithano.gr