ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Φιλέτο κοτόπουλο με γιαούρτι και πιπεριές!

img

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ. Φιλέτο κοτόπουλο με γιαούρτι και πιπεριές. Στην ουσία αντικαθιστούμε την γεμάτη λιπαρά κρέμα γάλακτος με ελαφρύ γιαούρτι που δένει υπέροχα με την ντομάτα.

Υλικά:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1  ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κεσεδάκι (200 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο σε τετράγωνα κομματάκια.
Τρίβετε το κρεμμύδι σε ξεχωριστό πιάτο.
Κόβετε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες σε ξεχωριστό πιάτο.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο.
Ρίχνετε την πάπρικα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.
Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου 30΄.
Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, αποσύρεται από τη φωτιά.
Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Πασπαλίζετε με τριμμένο μαϊντανό.
Έτοιμο!

Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές!


ΠΗΓΗ: » apithano.gr