ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές!

img

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα πιάτο λίγο βαρύ αλλά πεντανόστιμο, ιδιαίτερα γι αυτούς που αγαπούν τα χωριάτικα λουκάνικα. Θα χρειαστείτε μόνο 30΄για να το ετοιμάσετε και να το απολαύσετε! 

Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
3 χωριάτικα λουκάνικα
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
200 γρ.ντομάτες κονκασέ
Λευκό ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο
50 γρ. παρμεζάνα
Θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Κόβετε σε κάθετες λωρίδες τις δύο πιπεριές.
Ψιλοτρίβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε χαμηλή φωτιά βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό και σοτάρετε τις ροδέλες λουκάνικου.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε να σοταριστούν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζεται το σοτάρισα μέχρι να «πιουν» τα υγρά.
Σβήνετε με κρασί.
Προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε.
Σκεπάζετε και βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσοχή να μην σας λιώσουν.
Σουρώσετε τα ζυμαρικά χωρίς να τα στεγνώσετε τελείως.
Ρίξτε αμέσως στο τηγάνι με το μείγμα με τα τηγανισμένα λουκάνικα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Έτοιμα!

Υ.Γ. Εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε ό,τι ζυμαρικό θέλετε. Εμείς επιλέξαμε κλασικό σπαγγέτι. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την πορτοκαλί πιπεριά με κόκκινη για πιο καυτερό πιάτο και την παρμεζάνα με φέτα!


ΠΗΓΗ: » apithano.gr