ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Συνταγή για 20 κροκέτες πατάτας!

img

Σήμερα ετοιμάζουμε αγαπημένες κροκέτες πατάτας. Με την συγκεκριμένη συνταγή ετοιμάζουμε περίπου 20 κροκέτες.

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 125 γρ. mozzarella κομμένη τετραγωνάκια
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις πλάθουμε να γίνουν πουρές.

Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε δύο αυγά, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ξεχωριστά πιατάκια βάζουμε το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τη φρυγανιά

Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι, πλάθουμε σε μπαλάκια, βάζουμε μέσα το κομμάτι από τη mozzarella και τα περνάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε τις κροκέτες όχι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές.