ΓΑΜΟΣ: 15 Καλοί λόγοι για να παντρευτείτε σε νεαρή ηλικία. Ο 13ος είναι ο πιο σημαντικός!

img

Πλέον, οι άνθρωποι περιμένουν περισσότερο καιρό μέχρι να παντρευτούν όσο ποτέ άλλοτε. Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που γίνεται αυτό. Το να ενσωματωθείς στη ζωή διαρκεί περισσότερο από ότι παλιά, οπότε η προοπτική του γάμου συχνά τίθεται σε δεύτερη μοίρα.

Αλλά αν εσείς και ο σύντροφός σας ξέρετε ότι θέλετε να παντρευτείτε κάποια μέρα, μην το αφήσετε πίσω! Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να παντρευτείτε νέοι.

Θα μεγαλώσετε μαζί.

Οι αρχές της δεκαετίας των 20, είναι το τελευταίο βήμα της παιδικής ηλικίας. Έχετε τις ευθύνες των ενηλίκων, αλλά εξακολουθείτε να μαθαίνετε συνεχώς και να κάνετε πολλά πράγματα για πρώτη φορά.

Όταν παντρεύεστε στις αρχές της δεκαετίας των 20 σας, δένετε τον δεσμό σας ως ζευγάρι και μαθαίνετε για τη ζωή μαζί. Όταν γνωρίζετε κάποιον από έφηβο, στα 20 και κάτι και στα 30 και κάτι θα έχετε αναπτύξει μαζί του έναν στενό δεσμό.

1

Δεν συνηθίζετε με τα χρήματα.

Στα 20 σας, πιθανότατα δεν είστε πάρα πολύ πλούσιοι και ούτε και ο σύντροφός σας. Εάν πάρετε την απόφαση και παντρευτείτε σε αυτή τη φάση, θα μάθετε κάποια χρήσιμα μαθήματα για τα χρήματα στο δρόμο.

Το πιο σημαντικό, θα μάθετε να κοιτάτε ο ένας τον άλλον για την ευτυχία, αντί για τα χρήματα. Εάν είστε σε θέση να κάνετε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο τώρα, σκεφτείτε πώς θα είναι τα πράγματα όταν θα έχετε χρήματα.

2

Κουβαλάτε λιγότερα.

Δεν μπορείτε να συγκρίνετε έναν γάμο σε νεαρή ηλικία και ένα γάμο σε μεγάλη ηλικία. Η κύρια διαφορά είναι αυτά που κουβαλάτε: έχετε πολλά όταν είστε μεγαλύτεροι και όχι πολλά όταν είστε νέοι.

Ας πούμε ότι είστε μαζί από τότε που ήσασταν έφηβοι και τελικά σκέφτεστε να κάνετε γάμο στην ηλικία των 30 ετών. Αν ο σύντροφος ήθελε να παντρευτεί νωρίτερα και εσείς δεν το κάνατε, αυτό προσθέτει κάποια πράγματα στη διαδικασία.

Πιθανόν να έχετε περισσότερες επιλογές.

Όταν είστε νέοι, ο κόσμος είναι γεμάτος με επιλογές. Όσο γερνάτε, αυτό τείνει να μειώνεται.

Για αυτούς που θέλουν να βρουν σύντροφο αργότερα στη ζωή, υπάρχουν λιγότερες επιλογές και υπάρχει πίεση στο να βρεθεί κάποιος, οποιοσδήποτε.

Υπάρχουν επίσης έρευνες που υποστηρίζουν αυτό το θέμα: Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πιθανότερο να βρείτε κάποιον που να ταιριάζετε στην ηλικία των 20 ετών.

3

Είναι πιο εύκολο να συνδυάσετε τη ζωή σας.

Όταν εσείς και ο σύντροφός σας μόλις ξεκινάτε τη ζωή, δεν υπάρχουν πολλά που έχουν εδραιωθεί στη ενήλικη ζωή σας.

Αφού και οι δύο μένετε σε διαφορετικά σπίτια, είναι πολύ πιο εύκολο να συνδυάσετε τη ζωή σας όταν είστε νέοι. Από εκεί, μπορείτε να πάρετε τις μεγάλες αποφάσεις, από τα έπιπλα μέχρι το ντεκόρ στο κοινό σας σπίτι – πολύ καλύτερο από το να τα κάνεις όλα αυτά σιγά-σιγά και να μαζεύεις ασταμάτητα μέχρι να παντρευτείς.

4

Η συζυγική υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας στη δεκαετία των 20.

Η πρώιμη ενηλικίωσή σας είναι μια ταραχώδης περίοδος. Προσπαθείτε να περιηγηθείτε στον κόσμο των ενηλίκων, είτε αυτό σημαίνει να αγωνιστείτε για μια προώθηση, να αποκτήσετε το πτυχίο σας ή να μεταφέρετε την εκπαίδευσή σας σε σταθερή σταδιοδρομία.

Το να παντρευτείς σου δίνει έναν συνοδηγό στη ζωή και είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχεις αυτή τη χαλαρωτική, αγαπημένη επιρροή για να σε καθοδηγήσει μέσα σε αυτά τα βραχώδη χρόνια.

5

Θα μεγιστοποιήσετε τα χρήματά σας.

Ναι, όταν συνδυάζετε τα εισοδήματά σας, θα έχετε περισσότερη αγοραστική δύναμη. Αυτή είναι η κοινή λογική. Αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτό.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Γάμου του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνιας, τα παντρεμένα ζευγάρια βλέπουν αύξηση του εισοδήματος κατά 50-100%. Δεν είναι κακό, έτσι; Επίσης, τα παντρεμένα ζευγάρια βλέπουν την καθαρή αξία τους να αυξάνεται κατά ένα επιβλητικό 400 με 600 τοις εκατό.

Περνάτε περισσότερο καιρό μαζί.

Καθώς μεγαλώνετε, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε πόσο σύντομη είναι η ζωή. Και όταν θα συναντήσετε κάποιον μοναδικό, θα θέλετε να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια μαζί του.

Εάν παντρευτείτε νέος, δίνετε στο εαυτό σας την ευκαιρία να παραμείνετε παντρεμένοι για πολύ καιρό με το σύντροφό σας. Επίσης, γεμίζετε με ιστορίες και αναμνήσεις και βλέπετε ο ένας τον άλλο σε όλα τα στάδια της ζωής σας.

7

Θα έχετε περισσότερη… διασκέδαση.

Μιλήσαμε πολύ για την αγάπη, τις ευθύνες, τα χρήματα και τις δεσμεύσεις. Ας μιλήσουμε και για κάτι άλλο.

Όσο αναφορά την κρεβατοκάμαρα, τα παντρεμένα ζευγάρια διασκεδάζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους.

Το Ινστιτούτο Kinsey, λέει ότι το 21 τοις εκατό των παντρεμένων ανδρών και το 24 τοις εκατό των παντρεμένων γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 24, κάνουν σεξ τέσσερις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Μόνο το 2% των ανύπαντρων ανδρών και το 5% των ανύπαντρων γυναικών έχουν αυτό το ποσοστό δράσης.

8

Είστε προσαρμόσιμοι.

Ναι, δεν θα αλλάξετε τους άλλους, αλλά ρεαλιστικά θα τους διαμορφώσετε με διάφορους τρόπους.

Όταν είσαι νέος, είσαι προσαρμόσιμος. Είστε πιο πρόθυμοι να δοκιμάσετε νέα και διαφορετικά πράγματα και να πετάξετε πράγματα που δεν λειτουργούν. Με το να παντρευτείς νέος, αφιερώνεις αρκετό χρόνο για να συνηθίσει ο ένας τον άλλο – και την ευκαιρία να κάνεις αλλαγές πριν δώσεις το δικό σου τρόπο.

Μπορείτε να είστε πιο ευτυχισμένοι.

Οι 20χρονοι άνδρες που δεν είναι παντρεμένοι, τείνουν να είναι πιο καταθλιπτικοί από τους παντρεμένους. Μόνο το 35% των ανύπαντρων ανδρών και το 33% των ανύπαντρων γυναικών λένε ότι είναι «πολύ ικανοποιημένοι» στη ζωή, ενώ το 52% των παντρεμένων ανδρών και το 47% των παντρεμένων γυναικών λένε ότι είναι ικανοποιημένοι.

10

Εάν θέλετε παιδιά, μπορείτε να κάνετε γνωρίζοντας ότι έχετε κάποιον δίπλα σας για να σας βοηθήσει.

Είναι γνωστό, ότι τα επίπεδα γονιμότητας σε άνδρες και γυναίκες μειώνονται με την ηλικία και ότι είναι υγιέστερο για τις γυναίκες να κυοφορήσουν παιδιά πριν από την ηλικία των 35 ετών. Επίσης, τα παιδιά χρειάζονται πολύ ενέργεια – και θα έχετε περισσότερη ενέργεια αν είστε νέος.

9

Αν κάνεις παιδιά νέος, θα είσαι μικρότερος όταν θα είναι έτοιμα να φύγουν από το σπίτι.

Παρόλο που τα παιδιά μπορεί να είναι σημαντικά για εσάς, ένα από τα πιο γλυκά μέρη της ζωής οποιουδήποτε γονέα είναι το αίσθημα της ελευθερίας αφού τα παιδιά εγκαταλείψουν τη φωλιά. Αυτό επιτρέπει στο ζευγάρι να απομακρύνει τις γονικές δεσμεύσεις και να απολαύσει την ελευθερία του μετά το παιδί.

Θέλεις να είσαι 65 όταν τα παιδιά σου φύγουν, ή 45;

12

Κάνετε τρελό πάρτι!

Ένα από τα καλύτερα μέρη του γάμου είναι το φοβερό πάρτι που θα κάνετε. Είναι πραγματικά η μοναδική φορά στη ζωή σας που μπορείτε να πείτε στους φίλους σας να έρθουν στο πάρτι, και θα έρθουν.

Αν παντρευτείτε μεγάλοι και όλοι οι φίλοι σας είναι μεγαλύτεροι και έχουν παιδιά, ποιος θα εμφανιστεί;

11

Μια τελευταία σημείωση…

Ενώ είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να παντρευτείτε νέοι, δεν υπάρχουν σωστοί ή λανθασμένοι τρόποι να το κάνετε αυτό.

Οπότε, μπορείτε να παντρευτείτε νέοι, μεγάλοι, ή να μην παντρεύεται καθόλου. Επειδή το να παντρεύεται κανείς νέος μπορεί να είναι διασκεδαστικό, δεν σημαίνει ότι είναι και η μόνη επιλογή σας στη ζωή.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr