ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ: Τα δέκα λάθη που κάνει η γυναίκα στο ερωτικό παιχνίδι

img

1. Αφήνει την πρωτοβουλία πάντα στον άνδρα

Είναι αλήθεια πως στην αρχή μιας σχέσης υπάρχει μια σχετική ισορροπία στη σεξουαλική διεκδίκηση των συντρόφων: ο άνδρας συνήθως διεκδικεί συχνότερα, και η γυναίκα όμως εκφράζει την ερωτική επιθυμία και διεκδικεί την ερωτική επαφή με το σύντροφό της. Παρατηρούμε όμως κλινικά πως με το πέρασμα του χρόνου, η γυναίκα έχει την τάση να παραχωρεί με απόλυτο τρόπο την ερωτική πρωτοβουλία στον άνδρα με συνέπεια εκείνος να νιώθει «λίγος», «μη ποθητός», κουρασμένος από έναν ρόλο κυνηγού που πρέπει να κουβαλά και να διεκπεραιώνει. Όσο κι αν στο πέρασμα του χρόνου, με τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών, οι προτεραιότητες αλλάζουν χρειάζεται να θυμόμαστε πως το σεξ μας δε χάνεται: εμείς το αφήνουμε να χαθεί…αφού δεν το διεκδικούμε πια.

2. Μειώνει ή σταματά τα προκαταρκτικά παιχνίδια

«Νιώθω εξαπατημένος» ανέφερε ένας νέος άνδρας στο γραφείο μου μπροστά στη σύντροφο του, «στην αρχή της σχέσης ήταν τόσο δοτική σεξουλικά, έπαιζε μαζί μου, φρόντιζε το σώμα μου και τώρα πια δεν έχουμε όπως λέει το χρόνο για παιχνίδι». Μια ακόμη παγίδα στην οποία πέφτει η γυναίκα είναι ο λίγος χρόνος που αφιερώνει στο σεξ, τα παιχνίδια μειώνονται και ο άνδρας νιώθει «αφημένος». Μα πόσο ενδιαφέρον θα είχε να συνεχίζαμε να ανακαλύπτουμε το σώμα του συντρόφου μας με το πέρασμα του χρόνου; Πόση περισσότερη ηδονή θα προσφέραμε και θα νιώθαμε συνεχίζοντας το παιχνίδι μαζί του; Το σεξ δε γίνεται ρουτίνα: εμείς το κάνουμε!

3. Ανησυχεί υπερβολικά για το σώμα της

Η εικόνα σώματος έχει ουσιαστική επιρροή στην ερωτική διάθεση, η γυναίκα όμως φαίνεται να επηρρεάζεται σαφώς περισσότερο από τα λίγα κιλά που θα βάλει, από την αποτύπωση του χρόνου στο σώμα και το πρόσωπό της, από το πόσο αλλάζει το σώμα στην εγκυμοσύνη της. Κι ενώ πολύ συχνά θα ακούσω ένα σύντροφο να λέει «μα εμένα μου αρέσει πολύ το σώμα σου…», την ίδια στιγμή θα «ακούω» όλες τις εσωτερικές ανασφάλειες που δεν επιτρέπουν στη γυναίκα να αφεθεί στο παιχνίδι. Το σεξ μας θέλει χαλαρές, αφημένες στο παιχνίδι με το σύντροφο, απαλλαγμένες από εσωτερικές ανασφάλειες, σίγουρες για τον εαυτό μας!

4. Σκέφτεται πολύ
Μια γυναίκα με τους πολλούς ρόλους που κουβαλά, σκέφτεται συνεχώς όσα χρειάζεται να διευθετήσει στην καθημερινότητα ενώ όταν πρόκειται για το ερωτικό παιχνίδι σκέφτεται έντονα το κατά πόσο είναι «έτοιμη» να γδυθεί και να αφεθεί στα χέρια του συντρόφου της “έχω κάνει αποτρίχωση; υπάρχει περίπτωση να μυρίζω;” ή ακόμη “κοιμούνται τα παιδιά ή θα μας ακούσουν; θα προλάβω να μαγειρέψω;” είναι σκέψεις που παρεμβαίνουν στο παιχνίδι και συχνά στέκονται σαν ανυπέρβλητα εμπόδια στο σεξ του ζευγαριού. Σαφώς και η καθημερινή υγιεινή είναι αυτονόητη, φυσικά οι υποχρεώσεις χρειάζεται να ολοκληρωθούν, όμως συχνά αυτή η βροχή σκέψεων έρχεται σαν μια καταιγίδα καταναγκασμών, και είναι αυτή η στιγμή που χρειάζεται να πούμε στον εαυτό μας «ας απολαύσω τη στιγμή με το σύντροφο μου, ας κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου, σε εκείνον, σε εμάς..» και είναι βέβαιο πως μετά θα υπάρχει ακόμη περισσότερη ενέργεια αλλά και συναισθηματικό «γέμισμα» για την απαιτητική καθημερινότητα!

5. Δε ζητά ανοιχτά αυτό που θέλει στο σεξ

Η γυναίκα χαρακτηρίζεται από μια εσωστρέφεια στο ερωτικό παιχνίδι. Τις περισσότερες φορές ξέρει πολύ καλά τι την ερεθίζει, τι την ευχαριστεί, τι μπορεί να απογειώσει τις αισθήσεις της κι όμως διστάζει να το ζητήσει ανοιχτά. Πολλές φορές ακούω στο γραφείο «εκείνος θα έπρεπε να ξέρει τι με ικανοποιεί», «θα έπρεπε να έχει βρει τι με ερεθίζει». Κι όμως δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει ο σύντροφος, η γυναίκα χρειάζεται να του επικοινωνήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες της! Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα πιο απολαυστικό ερωτικό παιχνίδι για εκείνη και να πλησιάσει περισσότερο στον οργασμό της.

6. Δε δείχνει στον εραστή της πώς θα την ικανοποιήσει!

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επικοινωνήσουμε τι είναι αυτό που μας ευχαριστεί στο ερωτικό παιχνίδι είναι… να το δείξουμε! Να θυμάσαι ότι στη σχέση σου –ιδανικά- μπορείς να πεις τα πάντα, αρκεί να βρεις αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας που θα βοηθήσει τον σύντροφό σου να ακούσει αυτό που θα μοιραστείς, χωρίς να αισθανθεί απειλή, κριτική, ματαίωση, ντροπή. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να επικοινωνήσεις τα ερωτικά σου «θέλω» είναι –συνήθως- ο βιωματικός. Δείξε στον σύντροφό σου τι θες και τι δεν θες να κάνει στο σώμα σου, τι σε ευχαριστεί και τι σε ενοχλεί- πάντα με τρόπο ερωτικό, παιχνιδιάρικο και όχι αυστηρό, δασκαλίστικο και απορριπτικό. Εάν για παράδειγμα θες να χαιδέψει την κλειτορίδα σου, την επόμενη φορά πάρε απαλά το χέρι του και δείξε του που θες να σε ακουμπήσει ή –εφόσον νιώθεις άνετα- παίξε για λίγο μόνη σου ώστε να δει πόσο σε ευχαριστεί η επαφή με αυτό το κομμάτι του κορμιού σου. Σε κάθε περίπτωση, μην διστάζεις να δείχνεις στον σύντροφό σου τι σε ευχαριστεί «ντύνοντας» αυτή σου την καθοδήγηση με έναν μανδύα παιχνιδιού και φυσικά μην διστάζεις να δείξεις πως κάτι δεν σε ευχαριστεί τόσο, πάντα δίνοντας εναλλακτικές στον παρτενέρ σου ώστε να μη νιώθει πως βρίσκεται σε αδιέξοδο ως προς την δική σου ικανοποίηση.

7. Δε μοιράζεται τις φαντασιώσεις της!

Οι φαντασιώσεις μας είναι αυτές οι σκέψεις, αυτές οι ερωτικές ιδέες που ερεθίζουν το σώμα και αφυπνίζουν τις αισθήσεις μας χωρίς όμως να θέλουμε απαραίτητα να τις πραγματοποιήσουμε. Πάντα υπάρχουν φαντασιώσεις που εξαιτίας του περιεχομένου τους παραμένουν στην ιδιωτική μας σφαίρα, όμως υπάρχουν και άλλες που αν τις μοιραστούμε με το σύντροφό μας θα απογειώσουν τη στιγμή και θα βάλουν λίγη περισσότερη μαγεία στο παιχνίδι! Αναζήτησε λοιπόν αυτές τις φαντασιώσεις που μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι με το σύντροφο και αφεθείτε μαζί σε ένα γοητευτικό παιχνίδι μυαλού!
8. Απαιτεί από τον άνδρα να είναι πάντα έτοιμος για σεξ

Οι γυναίκες, που συχνά βάζουμε πολλές προυποθέσεις για να «είμαστε έτοιμες» για μια ερωτική επαφή, είμαστε και εκείνες που συνήθως απαιτούμε από το σύντροφό μας να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για σεξ! Αυτή η απαίτηση θυμώνει τον άνδρα που κι εκείνος –ανθρώπινα- δικαιούται να είναι κουρασμένος, αγχωμένος, μακριά από το ερωτικό κλίμα. Το «όχι» ενός άνδρα στο σεξ συχνά αποτελεί μια βόμβα στη σχέση, χρειάζεται όμως να αναγνωρίσεις πως κι εκείνος όπως κι εσύ ζει μια καθημερινότητα μέσα στην οποία πολλοί παράγοντες μπορούν να μας «παγώσουν» προσωρινά. Παίξε λοιπόν μαζί του όμως δείξε κατανόηση εάν εκείνος δεν είναι σε διάθεση! Φυσικά, αν αυτό αρχίζει να σχηματίζεται σαν μια σταθερή εικόνα στη σχέση, συζήτησέ το ανοιχτά μαζί του ώστε να βρείτε τι έχει συμβεί στη σχέση σας ή στη σχέση με τον εαυτό του.

9. Χρησιμοποιεί το σεξ σαν τιμωρία

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνει μια γυναίκα στην ερωτική ζωή, είναι πως χρησιμοποιεί το σεξ τιμωρητικά: έχω νεύρα για κάτι που έκανε; ζήλεψα; με απογοήτευσε; Τότε θα κλειδώσω σεξουαλικά για να τον τιμωρήσω! Και όμως, η σεξουαλική απόσταση τιμωρεί τελικά τη σχέση σας- και όχι εκείνον. Ειδικά έπειτα από μια συναισθηματική απογοήτευση η ερωτική απόσταση θα έρθει να μεγενθύνει και να εγκαταστήσει το πρόβλημα. Γι’ αυτό το λόγο επικοινωνούμε την απογοήτευσή μας ώστε το σεξ να λειτουργήσει ενωτικά για τη σχέση και όχι τιμωρητικά.

10. Παραδίνεται σε ένα σεξ ρουτίνας

Το σεξ γίνεται βαρετό όταν το αφήνουμε εμείς να γίνει! Ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης για την ανανέωση της ερωτικής ζωής, την δοκιμή νέων ερωτικών στάσεων, τη συνεχή ανακάλυψη του σώματος του παρτενέρ τους, τον πειραματισμό σε νέα παιχνίδια, με κοινό στόχο την ολοένα πιο πλούσια και πιο απολαυστική σεξουαλική σχέση! Μην παραδίνεσαι στη ρουτίνα του σεξ, συνέχισε να ανακαλύπτεις εκείνον και εσένα και θα εκπλαγείς από το πόσο πλούσια μπορεί να γίνει η ερωτική σας ζωή!


ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ: Τα δέκα λάθη που κάνει η γυναίκα στο ερωτικό παιχνίδι


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr