ΠΡΟΛΗΨΗ: 10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να πάρετε μαγνήσιο

img

Το να πάρετε αρκετό μαγνήσιο μπορεί να μην είναι στη λίστα των προτεραιοτήτων σας, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να το βάλετε.

Εκτιμάται ότι το 80% των ενηλίκων έχουν έλλειψη σε μαγνήσιο. Όταν δεν παίρνετε αρκετό μαγνήσιο, το σώμα σας αρχίζει να τρελαίνεται. Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς πόνους, άγχος, κακή πέψη και προβλήματα στον ύπνο, αλλά και άλλα θέματα υγείας. Το μαγνήσιο συμμετέχει σε περισσότερες από 300 βιοχημικές λειτουργίες του σώματος, καθιστώντας το ένα βασικό μέρος της διατροφής μας. Μπορείτε να προσθέσετε μαγνησίου στη διατροφή σας μέσα από τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, ή να λάβετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα.

Εδώ είναι δέκα λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να πάρετε μαγνήσιο:

1. Το μαγνήσιο αυξάνει την ενέργεια

Το μαγνήσιο ενεργοποιεί τη Τριφωσφορική αδενοσίνη (ΑΤΡ) στο σώμα, δημιουργώντας ενέργεια . Αν δεν έχετε αρκετό μαγνήσιο, μπορεί να υποφέρετε από συνεχή κόπωση. Το να παίρνετε τη καθημερινή σας δόση μαγνησίου θα σας δώσει τη φυσική ενεργειακή ώθηση που χρειάζεστε.

2. Το μαγνήσιο ηρεμεί το άγχος

Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή χαρούμενων ορμονών όπως της σεροτονίνης. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου συχνά προκαλούν στρες και άγχος. Αν το σώμα σας παίρνει επαρκή ποσότητα μαγνησίου, αυτό θα βοηθήσει να ηρεμήσει το μυαλό σας, θα σας κάνει να νιώθετε χαλαροί αλλά θα μειώσει και τα συναισθήματα του άγχους .

3. Το μαγνήσιο βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας

Τα χαμηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσουν σε αϋπνία. Το μαγνήσιο έχει την ικανότητα να σας κάνει να χαλαρώνετε και να μην σκέφτεστε τίποτα, έχοντας έτσι έναν ήσυχο βραδινό ύπνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο βελτιώνει την αποδοτικότητα του ύπνου αλλά και το χρόνο του ύπνου , ενώ μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης.

Επειδή το μαγνήσιο εμπλέκεται στην λειτουργία των νευροδιαβιβαστών και στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του πόνου από τις ημικρανίες

4. Το μαγνήσιο βοηθά στην πέψη

Το μαγνήσιο βοηθά στη χαλάρωση των μυών του πεπτικού σωλήνα. Αυτό επιτρέπει την ομαλή διαδικασία της πέψης. Το μαγνήσιο βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση του οξέως του στομάχου και απομακρύνει τα απόβλητα από το έντερο. Αυτός είναι ένας φυσικός τρόπος για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και της προώθησης μιας υγιής πέψης.

5. Το μαγνήσιο ανακουφίζει από μυϊκούς σπασμούς

Όταν το σώμα σας δεν παίρνει αρκετό μαγνήσιο, τότε μπορείτε να αντιμετωπίζετε μυϊκούς σπασμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαγνήσιο διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στα νευρομυϊκά σήματα και στις μυϊκές συσπάσεις. Το μαγνήσιο επιτρέπει στους μυς σας να χαλαρώσουν και να συστέλλονται.

6. Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας της καρδιάς 

Η καρδιά κατέχει το υψηλότερο ποσό μαγνησίου εντός του σώματος. Αυτό λειτουργεί με το ασβέστιο, υποστηρίζοντας τα υγιή επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και την πρόληψη της υπέρτασης. Αν το σώμα σας δεν έχει αρκετό μαγνήσιο, θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή σοβαρών μυϊκών σπασμών.

7. Το μαγνήσιο βοηθά στην πρόληψη ημικρανιών

Επειδή το μαγνήσιο εμπλέκεται στην λειτουργία των νευροδιαβιβαστών και στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του πόνου από τις ημικρανίες. Το μαγνήσιο μπορεί να απελευθερώσει τις ορμόνες που μειώνουν τον πόνο και έτσι  να μειώσει τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων που αυξάνουν την πίεση του αίματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πάσχουν από ημικρανία και παίρνουν μαγνήσιο, τα συμπτώματά τους βελτιώνονται.

8. Το μαγνήσιο βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Το σώμα σας χρειάζεται μαγνήσιο για να σχηματίσει σωστά οστά. Μια υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου αυξάνει την οστική πυκνότητα σας. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ή ακόμη και την αντιστροφή της οστεοπόρωσης με την αύξηση της κατανάλωσης μαγνησίου.

9. Το μαγνήσιο ρυθμίζει το ασβέστιο και το κάλιο

Το μαγνήσιο ρυθμίζει τις βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα, μαζί με άλλους ηλεκτρολύτες. Παίζει σημαντικό ρόλο στην μεταφορά των ιόντων ασβεστίου και καλίου κατά μήκος των κυτταρικών μεμβρανών. Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού.

10. Το μαγνήσιο υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου

Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει υπερ-διεγερτικά μοτίβα εγκεφάλου. Το γεγονός αυτό βλάπτει τους νευρώνες στον εγκέφαλο και οδηγεί σε κυτταρικό θάνατο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο είναι ένας νευρο-προστατευτικός παράγοντας . Προστατεύει τους νευρώνες στον εγκέφαλο, ειδικά μετά από μια βλάβη του εγκεφάλου.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς να βάλετε περισσότερο μαγνήσιο στη διατροφή σας:


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr