ΠΡΟΛΗΨΗ: Οι Γιατροί Προειδοποιούν: 9 Κακές Συνήθειες που καταστρέφουν τα Πόδια μας και πρέπει να τις σταματήσουμε ΑΜΕΣΩΣ!

img

Φροντίστε τα και θα σας φροντίσουν. Ποιος; Τα πόδια σας. Περπατάμε, τρέχουμε και κλωτσάμε αν χρειαστεί. Τα στριμώχνουμε σε στενά παπούτσια και μερικές φορές στεκόμαστε όρθιοι για πάρα πολλές ώρες.

Και το χειρότερο είναι ότι σπάνια τους δίνουμε την προσοχή που αξίζουν. Έτσι, σκεφτήκαμε να σας δείξουμε κάποια πράγματα που συμβάλλουν στην κακή υγεία των ποδιών μας.

Καθημερινά επίπεδα παπούτσια

viraltopnews.gr

Πολλές γυναίκες φοράνε επίπεδα παπούτσια για να μην πονάνε από το τακούνι. Το πρόβλημα με αυτά είναι όμως πως δεν παρέχουν αρκετή υποστήριξη στην καμάρα ή την φτέρνα του ποδιού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τενοντίτιδα.

DIY Χειρουργική ποδιών

Έγιναν όλοι γιατροί και παίρνουν ξυράφια και τρυπάνια. Τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα, οι φουσκάλες και οι κάλοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σωστά. Εάν κάνατε μια προσπάθεια και δεν δούλεψε, μάλλον είναι καιρός να δείτε έναν ειδικό.

Χωρίς κάλτσες

Εκτός από το να κρατάνε τον ιδρώτα, οι κάλτσες μειώνουν την τριβή ανάμεσα στο πόδι και το παπούτσι. Αποτρέπουν τον σχηματισμό φουσκαλών και την ανάπτυξη μυκήτων. Εάν ιδρώνετε πολύ να προτιμάτε βαμβακερές κάλτσες. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να φοράτε το κατάλληλο παπούτσι για την κάθε περίπτωση (τρέξιμο, περπάτημα).

Παραμέληση της υγιεινής ή του πόνου

viraltopnews.gr

Πολλές φορές παραμελούμε τα πόδια μας με αποτέλεσμα να μολύνονται. Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε την περιοχή γύρω από τα δάχτυλα και να τα τρίβουμε καλά. Κάτι επίσης σημαντικό είναι η ενυδάτωσή τους. Εάν έχετε πόνο που δεν φεύγει, καλό θα ήταν να πάτε σε έναν γιατρό.

Περπάτημα ξυπόλητοι σε σκληρές επιφάνειες

Και ποιος δεν λατρεύει την ελευθερία; Το να περπατάμε όμως ξυπόλητοι σε επιφάνειες όπως τσιμέντο ή πέτρα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα και να βγάλετε κάλους στην πατούσα σας. Να προτιμάτε παντόφλες για να απορροφούν τους κραδασμούς.

Το να μην αλλάζουμε μέγεθος

Όταν μεγαλώνουμε, ξέρουμε το μέγεθος που φοράμε και αγοράζουμε με σιγουριά παπούτσια. Το ξέρατε όμως πως το μέγεθος του ποδιού μας μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως ηλικία, αλλαγές βάρους και ορμόνες; Τα πόδια μας μεγαλώνουν καθώς μεγαλώνουμε αλλά πιθανές παραμορφώσεις μπορεί να επηρεάσουν και το μέγεθος του παπουτσιού μας.

Αφοσίωση στις παντόφλες

viraltopnews.gr

Μπορεί να είναι άνετες αλλά δεν προσφέρουν υποστήριξη στο πόδι. Γι’αυτό δεν κάνει να τις φοράμε συνεχώς. Επίσης μπορεί να βοηθήσουν να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση, τραυματισμός ή ακόμα και τενοντίτιδα.

Φορώντας πολύ μικρά και στενά παπούτσια

Με τον καιρό, αυτά τα παπούτσια θα προκαλέσουν παραμορφώσεις στα δάχτυλα ή τα κόκαλα. Είναι σημαντικό το πόδι να είναι άνετο μέσα στο παπούτσι.

Φορώντας ένα ζευγάρι παπούτσια

Οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να φοράμε μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια. Έτσι, μειώνεται η πίεση που δέχονται οι μυς επειδή χρησιμοποιούνται συνέχεια με τον ίδιο τρόπο.

Για πιο σοβαρά προβλήματα, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr