ΜΟΥΣΙΚΗ: Τραγούδια που ενέπνευσε η ελληνική κρίση

img

Η Ελλάδα των τελευταίων 5 ετών έχει αναλυθεί και έχει σχολιαστεί ατελείωτα, τόσο από τα εσωτερικά, όσο και από τα εξωτερικά μέσα. Δεν είναι όμως μόνο οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι οικονομολόγοι που έχουν εξετάσει το φαινόμενό της, αλλά και πολλοί καλλιτέχνες έχουν προσπαθήσει να εκφράσουν τη δική τους άποψη επί του θέματος, μέσα από τις δημιουργίες τους.

Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα τραγούδια που η ελληνική κρίση ενέπνευσε, που άλλοτε μιλούν με χιούμορ για την άσχημη κατάσταση και άλλοτε αποτελούν εκκλήσεις για βοήθεια, στήριξη και κατανόηση.

Lightning Bolts – Nick Cave

Το συγκεκριμένο κομμάτι του κορυφαίου τραγουδοποιού αφορά την Ελλάδα της καταστολής, του χημικού πολέμου και των διαμαρτυριών.

Clean Monday – Arcade Fire

Ο Will Butler, τραγουδιστής του γνωστού συγκροτήματος, εμπνεύστηκε αυτό το τραγούδι, όταν διάβασε ένα άρθρο στον Guardian για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της.

The Riot Dog – David Rovics

Ένα κομμάτι αφιέρωμα στον σκύλο-επαναστάτη Λουκάνικο, ο οποίος βρέθηκε σε πολλές διαδηλώσεις, αποκτώντας πολλούς θαυμαστές, ενώ έγινε και εξώφυλλο στο Time.

Trials – ΟΗ

Το 2013, η Ελληνοαμερικανίδα μουσικός και τραγουδίστρια Ολίβια Χατζηιωάννου, ή αλλιώς ΟΗ, έγραψε αυτό το τραγούδι, εμπνευσμένη από την οικονομική κρίση της χώρας, ενώ το αφιέρωσε στη χαμένη γενιά. Μάλιστα, κέρδισε στον διαγωνισμό BEAT100.

The Euro Crisis Song

Άλλο ένα κομμάτι του Guardian, που μέσα από το χιούμορ μιλούσε για την οικονομική κρίση που απειλούσε την Ευρώπη, με κεντρικό άξονα, φυσικά, την Ελλάδα.

The Greek Debt Song – Merle Hazard

Ο Αμερικανός τραγουδιστής της country Merle Hazard διασκεύασε το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι «Τα Παιδιά του Πειραιά«, δίνοντάς του τον τίτλο «Τραγούδι του Ελληνικού Χρέους«.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr