ΑΣΚΗΣΗ: Πονάει η μέση σας επειδή όλη μέρα κάθεστε σε μια καρέκλα; 5 ασκήσεις για να αποκαταστήσετε τις βλάβες από την καθιστική ζωή!

img

Όλοι ξέρουμε ότι το να καθόμαστε όλη μέρα, δεν είναι καλό για την υγεία μας. Όμως, όλες οι θέσεις εργασίας απαιτούν από τα άτομα να κάθονται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Όπως και να έχει, εσείς κάτι πρέπει να κάνετε για αυτό.

Γιατί η καθιστική ζωή είναι βλαβερή

Δεν χρειάζεται να υποφέρετε από δυσκαμψία και πόνο στην πλάτη. Με τον καιρό, ο πόνος μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να τρέχετε, να αθλείστε και να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.
Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές ασκήσεις που αν γίνονται σε τακτική βάση, μπορούν να ανατρέψουν εντελώς τη ζημιά. Αν κάνετε αυτές τις πέντε ασκήσεις, θα μπορέσετε να ανακτήσετε το πλήρες εύρος των κινήσεών σας, να αισθανθείτε πιο χαλαρά και να αποφύγετε τον πόνο στα γόνατα και τη μέση.

1. Γέφυρα

viraltopnews.gr

Ξαπλώστε με την πλάτη σας, τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα. Στη συνέχεια, απλά σηκώστε τον ποπό και τους γοφούς σας, έτσι ώστε το σώμα σας να σχηματίσει μια ευθεία γραμμή. Έπειτα, επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τρία σύνολα των δέκα. Αν αυτό σας φαίνεται πολύ εύκολο, μπορείτε να προσθέσετε βάρος και να το κρατάτε στους μηρούς σας, ενώ κάνετε τις γέφυρες.

Αυτή η άσκηση είναι καταπληκτική για τους γοφούς και τους γλουτούς σας, αλλά και για τους κοιλιακούς σας!

2. Τέντωμα στον καναπέ

viraltopnews.gr

Τοποθετήστε το ένα πόδι στο πάτωμα και το άλλο στον καναπέ, έτσι ώστε το γόνατό σας να αγγίζει την πλάτη. Στη συνέχεια, τεντώστε τους κοιλιακούς και το πισινό σας και σιγά-σιγά σηκώστε τον κορμό σας έτσι ώστε να σταθείτε ψηλά. Κρατήστε τη θέση για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια αλλάξτε πόδι.

Για μεγαλύτερη δυσκολία, μπορείτε να φέρετε το πόδι σας από το πάτωμα στο κάθισμα του καναπέ και να προσπαθήσετε να ανεβάσετε ξανά τον κορμό σας.

3. Κάθισμα

viraltopnews.gr

Παίρνετε μια καθιστή θέση με τα πόδια σας στο πάτωμα, την πλάτη σας ευθεία και τον ποπό σας όσο πιο χαμηλά γίνεται. Θα πρέπει να αισθανθείτε τέντωμα στα πόδια σας, την πλάτη και τους προσαγωγούς.

4. Κούνιες ποδιών

viraltopnews.gr

Στέκεστε σε ισορροπία και στη συνέχεια κουνάτε το πόδι σας προς τα εμπρός και πίσω, όσο πιο ψηλά πάει. Μπορείτε να ξεκινήσετε πηγαίνοντας το πόδι σας μπροστά-πίσω και στη συνέχεια πλάι-πλάι. Δοκιμάστε 20 κούνιες κάθε είδους. Κάντε το ίδιο και στο άλλο πόδι.

5. Πυροσβεστικός κρουνός

viraltopnews.gr

Ονομάζεται έτσι, διότι η στάση δίνει την εντύπωση σκυλιού που κάνει πιπί σε πυροσβεστικό κρουνό.

Για να κάνετε την άσκηση, απλά γονατίστε στα τέσσερα και σηκώστε το πόδι σας στο πλάι όσο πιο ψηλά μπορείτε, ενώ το άλλο σας πόδι είναι λυγισμένο. Στη συνέχεια, χαμηλώστε το. Θα πρέπει να αισθάνεστε ότι οι γοφοί και ο ποπός σας σας τραβάνε.

Φυσικά, η καλύτερη άσκηση είναι να περπατάτε για περίπου μισή ώρα την ημέρα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Έτσι, αν κάθεστε για ώρες, προσπαθήστε να κάνετε κάποιες ή όλες αυτές τις ασκήσεις λίγες φορές την εβδομάδα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr