ΤΑΙΝΙΕΣ: 6 Συγκινητικές Ταινίες που θα Μιλήσουν Κατευθείαν στην Καρδιά σας. Αξίζει να τις δείτε!

img

Αν λατρεύετε τις ταινίες που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Διαλέξαμε τις καλύτερες και πιο συγκινητικές ταινίες που θα σας προκαλέσουν γέλια και δάκρυα και θα αποκαταστήσουν την πίστη σας στην ανθρωπότητα.

Αυτές οι ταινίες έχουν να κάνουν με τους πραγματικούς δεσμούς των αδελφικών σχέσεων, την δύναμη της φιλίας και την πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο που ενώνει γονείς και παιδιά.

1. “I am Sam”
O Sam, ένας διανοητικά καθυστερημένος πατέρας ο οποίος έχει το IQ 7χρονου, προσπαθεί να μεγαλώσει την κόρη του, Lucy, την οποία απέκτησε με μια άστεγη. Ο δεσμός τους είναι ισχυρός και αγαπάνε ο ένας τον άλλο περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα όταν μια κοινωνική λειτουργός προτείνει να μπει η Lucy στο σύστημα ανάδοχης φροντίδας…

3

2. “The Shawsank Redemption”
Ο Andrew Dufresne είναι ένας επιτυχημένος τραπεζίτης του οποίου η ζωή αλλάζει δραστικά όταν κατηγορείται άδικα και τον καταδικάζουν σε ισόβια φυλάκιση για τον φόνο της γυναίκας του και του εραστή της. Στην φυλακή γίνεται φίλος με τον Elis Boyd “Red”, ο οποίος γίνεται ο καλύτερος του φίλος. Μαζί προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόμο που κυριαρχεί και απολαμβάνουν να ονειρεύονται την ελευθερία τους. Αυτή είναι μια συγκινητική ιστορία φιλίας, πίστης και ελπίδας.

4

3. “The Blind Side”
Αυτή η συγκινητική κωμωδία βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός ποδοσφαιριστή, του Michael Oher. O Michael είναι στην ουσία ένας άστεγος έφηβος χωρίς μόρφωση και με μητέρα ναρκομανή, με τη οποία δεν μένουν μαζί πλέον. Η ζωή του αλλάζει όταν μια βροχερή νύχτα συναντά την Leigh Anne Tuohy η οποία τον καλεί σπίτι της.

5

4. “Marley and Me”
“Οι νεόνυμφοι John και Jenny Grogan ξεκινούν τον έγγαμο βίο με όλο τον έρωτα και τον ενθουσιασμό που έχει κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. Σύντομα, ο John, οποίος δεν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας, αποφασίζει να πάρει στην Jenny ένα γλυκό λαμπραντόρ για να αναβάλλει την απόφαση να αποκτήσουν παιδί. Και η περιπέτεια ξεκινά…

6

5. “The Boy in the Striped Pajamas”
Αυτή η ταινία είναι για μια φοβερή αλλά όμορφη ιστορία φιλίας. Ο Bruno, ο γιος ενός Ναζί στρατιωτικού στην Γερμανία, ανακαλύπτει έναν φράχτη κοντά στο σπίτι του, πίσω από τον οποία βλέπει ένα παράξενο αγόρι με ριγέ πιτζάμες. Ο Bruno πηγαίνει πιο κοντά για να τον γνωρίσει, χωρίς να υποπτεύεται ότι αυτός ο φράχτης ορίζει το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς και ότι το αγόρι, ο Schmuel, είναι γιος Εβραίων κρατούμενων. Ο Bruno και ο Schmuel γνωρίζονται, χωρίς να γνωρίζουν τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο διαφορετικούς.

7

6. “Billy Eliot”
O 11χρονος Billy είναι γιος ενός ανθρακωρύχου που ζει σε μια φτωχή κοινότητα στην βόρεια Αγγλία. Μια μέρα ο Billy πέφτει πάνω σε ένα μάθημα μπαλέτου κατά την διάρκεια του εβδομαδιαίου μαθήματος μποξ και ανακαλύπτει ότι το μπαλέτο είναι αυτό που πραγματικά αγαπά στην ζωή. Ενάντια στην θέληση του πατέρα του, το αγόρι προσπαθεί να εκπληρώσει το όνειρο του και να γίνει επαγγελματίας χορευτής.

8

Καθεμιά από αυτές τις ταινίες λέει μια διαφορετική ιστορία για την βαθιά ανθρώπινη μεταμόρφωση. Οι χαρακτήρες είναι γεμάτοι γενναιοδωρία που τους κάνει να σπάνε τα φράγματα και τους βοηθά να εκπληρώσουν τα μεγαλύτερα τους όνειρα!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr