ΖΕΥΓΑΡΙΑ: 10 πράγματα που μπορούν να βλάψουν το γάμο ή τη σχέση σας..

img

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ούτε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν δουλεύετε πάνω σε αυτή. Και οι δύο πρέπει να κάνετε τα πάντα για να σώσετε τη σχέση σας. Καθώς, αν δεν δουλέψετε τη σχέση σας αυτή θα φθήνει καθημερινά και θα τελειώσει πριν καλά καλά το καταλάβετε.

Αυτά είναι λοιπόν τα 10 πράγματα που το κάθε ζευγάρι πρέπει να προσέξει, αν θέλει να έχει μια υγιή σχέση.

Τσακώνεστε δημοσίως

Ο καθένας μέσα στη σχέση είναι ισότιμος. . Ό, τι θέλετε να πείτε ο ένας στον άλλο, πείτε το στο σπίτι που θα είστε μέσα σε τέσσερις τοίχους. Μην τσακώνεστε δημοσίως, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει τη σχέση σας, στη καταστροφή.

Ζήλια

Η ζήλια δεν είναι μια επιλογή, ειδικά αν πρόκειται για μια μακρά και σοβαρή σχέση. Εάν ο σύντροφός σας δεν σας δίνει κανένα λόγο για να ζηλέψετε, τότε δεν θα πρέπει να ζηλεύετε. Ωστόσο, αν για κάποιο λόγο δεν εμπιστεύεστε το σύντροφό σας, σκεφτείτε προσεκτικά αν αυτή η σχέση είναι αυτό που πραγματικά θέλετε.

Φαντάσματα από το παρελθόν

Το να μιλάτε συνέχεια για την προηγούμενη σχέση και τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλά και τον πόνο που σας προκάλεσε απαγορεύεται αυστηρά. Το να σκέφτεστε συνέχει τα παλιά θα καταστρέψει τη σχέση σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μια καινούργια αρχή και να ξεχάσετε όλες τις προηγούμενες σχέσεις. Μην αφήνετε την προηγούμενη εμπειρία σας να καθορίζει την παρούσα σχέση σας.

Οικείες σχέσεις

Όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις οικείες σχέσεις τους ως ένα σύστημα ποινών και ανταμοιβών, κινούνται κάτω από έναν επικίνδυνο δρόμο. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες του άλλου μέρους να γίνει άπιστος ή θα οδηγήσει τελικά στο τέλος της σχέσης. Κατά τη διάρκεια των στενών σχέσων το ζευγάρι πρέπει να εκφράζει τα βαθύτατα συναισθήματά του. Με αυτό τον τρόπο οι δύο πλευρές θα είναι ευχαριστημένες και ικανοποιημένες.

Υποστήριξη

Ο συντροφός σας πρέπει να είναι πάντα εκεί για σας ή και εσείς να είστε εκεί για αυτόν. Στις πιο δύσκολες στιγμές θα πρέπει νο ένας να είναι δίπλα στον άλλο και με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κάνετε τα πάντα λειτουργήσουν όπως εσείς θέλετε. Η υποστήριξη είναι από τα σημαντικότερα πράγματα μέσα σε μια σχέση.

Η επαφή με τα μάτια είναι πολύ σημαντική

Η επαφή με τα μάτια είναι πολύ σημαντική όταν μιλάτε με κάποιον που σας ενδιαφέρει, ειδικά αν αυτός ο κάποιος είναι ο συντροφός σας. Αυτό θα δείξει στο πρόσωπο που μιλάτε οτι πραγματικά το ακούτε και ότι σας ενδιαφέρει το τι θέλει να σας πει. Αν δεν το κάνετε αυτό, ο άνθρωπος σας θα αισθάνεται σαν να είναι ανεπιθύμητος/η.

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες της κάθε σχέσης. Χωρίς αυτή, η σχέση σύντομα θα καταστραφεί. Πριν κάνετε μια σοβαρή σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το εμπιστευθείτε πρώτα. Η εμπιστοσύνη είναι εξίσου σημαντική με την αγάπη.

Καπρίτσια και δυσαρέσκεια

Αν κάθε μέρα εκφράζετε δυσαρέσκεια, η σχέση σας είναι καταδικασμένη. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι άνθρωποι που είναι αιώνια δυσαρεστημένοι και εκείνοι που διαμαρτύρονται για τα πάντα και τους πάντες.

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ούτε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν δουλεύετε πάνω σε αυτή

Αγαπάτε μόνο τον εαυτό σας

Αν σε κάποιο σημείο της σχέσης συνειδητοποιείτε ότι όλη η σχέση σας αφορά μόνο εσάς, και η/ο συντροφός σας ασχολείται μόνο με εσάς, τότε αυτό δεν είναι πλέον σχέση. Θα πρέπει να θυμάστε ότι σε κάθε σχέση,και τα δύο πρόσωπα είναι εξίσου σημαντικά. Ακόμα και όταν θέλετε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας θα πρέπει πάντα να σκέφτεστε το σύντροφό σας, και το αντίστροφο.

Αφιερώστε μια ημέρα μόνο σε εσάς

Αφιερώστε μια ημέρα για να γιορτάσετε την αγάπη. Φυσικά, εκφράζετε την αγάπη σας ο ένας στον άλλο κάθε μέρα, αλλά επιλέξτε μια μέρα κατά την οποία τα πάντα θα αφορούν μόνο εσάς και μια άλλη μέρα, όπου τα πάντα θα αφορούν μόνο το σύντροφό σας. Αυτό θα προκαλέσει και πάλι μια σπίθα ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας, και ως εκ τούτου ο συντροφός σας θα νιώθει ξεχωριστός και οτι τον αγαπάτε


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr