ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 13 Σημάδια-Καμπανάκια ότι έχετε επικίνδυνη Λοίμωξη στα Δόντια. Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε πριν Επισκεφτείτε τον Οδοντίατρό σας!

img

Το απόστημα στα δόντια σημαίνει ότι υπάρχει μια λοίμωξη στην ρίζα του δοντιού ή ανάμεσα στα ούλα και το δόντι. Αυτή η λοίμωξη κάνει το δόντι να σαπίζει και μπορεί να προκληθεί από βακτήρια που μπαίνουν στο δόντι και εξαπλώνονται ως την ρίζα.

Αν δεν το θεραπεύσετε, μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πόνο και φλεγμονή. Το δόντι χάνει την ικανότητα του να καταπολεμά λοιμώξεις και μπορεί να φτάσει ως τον πολφικό θάλαμο και να μειωθεί ο πόνος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η λοίμωξη έχει θεραπευτεί. Θα συνεχίσει να εξαπλώνεται και θα καταστρέψει τον γύρω ιστό.

Επίσης, μπορεί να απλωθεί ως το οστό που στηρίζει το δόντι και να προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές. Μπορεί να προκληθεί από ουλίτιδα, σάπισμα δοντιού, κακή στοματική υγιεινή, διατροφή πλούσια σε σάκχαρα ή και τρόφιμα που κολλάνε στα δόντια.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: έντονους πόνους, πόνο κατά το μάσημα, αλλαγή στην αίσθηση της γεύσης, κακή αναπνοή, πρήξιμο στο μάγουλο, κόκκινα ούλα, δυσκολία στην κατάποση φαγητού, πρησμένους λεμφαδένες κάτω από το σαγόνι, πυρετούς και γενικά δυσφορία.

Είναι σημαντικό να κλείσετε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο σας το συντομότερο δυνατόν, αλλά στο μεταξύ δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω φυσικές θεραπείες:

viraltopnews.gr

1. Πλύσεις με αλατόνερο

Θα χρειαστείτε: 1/2 κ.γ. Αλάτι, 1 ποτήρι ζεστό νερό
Οδηγίες: Ρίξτε το αλάτι μέσα στο ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Μετά ξεπλύντε το στόμα σας καλά με το μίγμα και φτύστε το. Επαναλάβετε 3-4 φορές τη μέρα για να διώξετε τις λοιμώξεις και να μειώσετε τον πόνο.

2. Πλύσεις με λάδι

Θα χρειαστείτε: 1 κ.γ. Έλαιο καρύδας, ζεστό νερό
Οδηγίες: Βάλτε ένα κουταλάκι έξτρα παρθένο έλαιο καρύδας στο στόμα σας. Κάντε γαργάρες για 15 λεπτά και μετά φτύστε το. Ξεπλύντε καλά το στόμα με ζεστό νερό. Επαναλάβετε το 2 φορές τη μέρα, ειδικά το πρωί με άδειο στομάχι για ένα μήνα.

3. Σκόρδο

Θα χρειαστείτε: 3-4 σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες: Καθαρίστε καλά τις σκελίδες, μετά λιώστε τις και βγάλτε τον χυμό τους. Έτσι απελευθερώνετε την αλικίνη. Απλώστε τον χυμό στο απόστημα. Επαναλάβετε την διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές καθημερινά. Εναλλακτικά, καταναλώστε 2-3 σκελίδες σκόρδο (μασήστε καλά για να απελευθερώσετε την αλικίνη).

3. Φακελάκι από μαύρο τσάι

Θα χρειαστείτε: ζεστό νερό, ένα φακελάκι μαύρο τσάι
Οδηγίες: Βουτήξτε το φακελάκι μέσα στο ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Στραγγίξτε το και βάλτε το πάνω στο πρησμένο σημείο κρατώντας το. Αφήστε το για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ και ξεπλύντε το στόμα σας με αλατόνερο. Επαναλάβετε 1 φορά τη μέρα για 2 εβδομάδες.

4. Οξυζενέ

Θα χρειαστείτε: 2 κ.γ. Οξιζενέ, 1 κ.γ. Ζεστό νερό, μαγειρική σόδα, βαμβάκι (προαιρετικά)
Οδηγίες: Ανακατέψτε το οξιζενέ με το νερό. Ξεπλύντε το στόμα με το μίγμα και φτύστε το. Εναλλακτικά, ανακατέψτε 1 κ.γ. Μαγειρική σόδα με 2 κ.γ. Οξιζενέ για να φτιάξετε μια κρέμα. Απλώστε την στα σημεία που πονάτε για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύντε το στόμα με ζεστό νερό. Επαναλάβετε για 2 εβδομάδες.

5. Ξίδι μηλίτη

Θα χρειαστείτε: 1 κ.γ. Βιολογικό ξίδι μηλίτη
Οδηγίες: Κάντε γαργάρες στο στόμα με το ξίδι. Αφήστε το για 5 λεπτά και φτύστε. Ξεπλύντε το στόμα σας με ζεστό νερό. Επαναλάβετε 2-4 φορές τη μέρα για 1 μήνα.

6. Κουρκουμάς

Θα χρειαστείτε: ζεστό νερό, 1 κ.γ. Κουρκουμά σε σκόνη
Οδηγίες: Ανακατέψτε 1 κ.γ. Κουρκουμά σε σκόνη με λίγο νερό για να φτιάξετε μια κρέμα, μετά απλώστε την πάνω στο απόστημα. Αφήστε την να κάτσει για 15 λεπτά και ξεπλύντε. Εναλλακτικά, ανακατέψτε 14 κ.γ. Κουρκουμά με 1 κ.γ. Ελαιόλαδο. Απλώστε το στο απόστημα, αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύντε.

7. Έλαιο ρίγανης

Θα χρειαστείτε: 2-3 σταγόνες έλαιο ρίγανης, βαμβάκι
Οδηγίες: Ρίξτε μερικές σταγόνες έλαιο ρίγανης στο βαμβάκι και τοποθετήστε το πάνω στο δόντι που έχει πρόβλημα για 15 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα στοματικό διάλυμα από 3-5 σταγόνες έλαιο ρίγανης και 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό. Κάντε γαργάρες με το μίγμα για 5 λεπτά και φτύστε το. Επαναλάβετε 3-4 φορές καθημερινά.

8. Έλαιο μέντας

Θα χρειαστείτε: 2-4 σταγόνες έλαιο μέντας, βαμβάκι
Οδηγίες: Ρίξτε μερικές σταγόνες έλαιο μέντας στο βαμβάκι και τοποθετήστε το πάνω στο δόντι που έχει πρόβλημα για μερικά λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε έλαιο στο δόντι με το δάχτυλο. Επαναλάβετε την διαδικασία 3-4 φορές καθημερινά για τουλάχιστον 1 μήνα.

9. Πατάτα

Θα χρειαστείτε: μια ωμή φέτα πατάτας
Οδηγίες: Πάρτε την πατάτα και βάλτε την πάνω στο δόντι που πονάει. Αφήστε την για 30 λεπτά ή όλο το βράδυ. Όταν βγάλετε την πατάτα, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει αποχρωματισμός, λόγω των τοξινών που αφαιρέθηκαν από το δόντι.

10. Χαμομήλι

Οδηγίες: Καταναλώστε 3-4 φλιτζάνια χαμομήλι καθημερινά. Για να μειώσετε το πρήξιμο φτιάξτε ένα έμπλαστρο από χαμομήλι και τοποθετήστε το πάνω στο δόντι αρκετές φορές τη μέρα. Εναλλακτικά, πάρτε ένα υγρό φακελάκι και τοποθετήστε το στο δόντι.

11. Εχινάκια

Θα χρειαστείτε: βότανο εχινάκια, 1 φακελάκι τσάι, νερό
Οδηγίες: Ανακατέψτε το ζεστό νερό με το βότανο ή το τσάι. Αφήστε το για 5 λεπτά και μετά στραγγίξτε το μίγμα. Χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε το στόμα καλά. Επαναλάβετε 2-3 φορές τη μέρα.

Επιπλέον συμβουλές:

-Πλένετε τα δόντια σας 2 φορές τη μέρα.
-Χρησιμοποιήστε ένα αντιμικροβιακό στοματικό διάλυμα κάθε πρωί μετά το βούρτσισμα.
-Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3-4 μήνες.
-Κόψτε το κάπνισμα.
-Αποφύγετε τις πολλές τσίχλες.
-Αποφύγετε το γρήγορο φαγητό.
-Αποφύγετε τον καφέ αν πονάτε ή έχετε κάποια λοίμωξη.

Εννοείται πως αν δείτε τον πόνο να γίνεται πιο έντονος παρά την θεραπεία, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr