ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λάθη στα βραδινά σνακ και συνήθειες που χαλάνε τη δίαιτα σας!

img

Μετά από μια μέρα σωστής διατροφής, άσκησης και άλλων υγιεινών επιλογών, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να καταστρέψετε όλη αυτή την σκληρή δουλειά λίγα μόλις λεπτά πριν κοιμηθείτε. Σιγουρευτείτε πως παραμένετε στο σωστό δρόμο αποφεύγοντας τις λανθασμένες διατροφικές επιλογές αργά το βράδυ.

  • Λάθος 1ο: Πηγαίνετε για ύπνο με γεμάτο στομάχι

Το να ξαπλώσετε με γεμάτο στομάχι μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία και άστατο ύπνο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην περιφέρεια της μέσης σας, συσσωρεύοντας λίπος στην κοιλιά. Φροντίστε να τρώτε το γεύμα σας τουλάχιστον λίγες ώρες πριν τον ύπνο, ενώ αν χρειαστείτε ένα σνακ αργότερα, προσέξτε να μην ξεπερνάει τις 200 θερμίδες.

  • Λάθος 2ο: Τρώτε λάθος πράγματα

Δεν φτάνει να προσέχετε μόνο το πότε τρώτε, αλλά και το τι. Η επιλογή λάθος φαγητού αργά το βράδυ μπορεί να σας κάνει να εύχεστε να πέφτατε απλά για ύπνο. Αν θέλετε να ρυθμίσετε σωστά το βάρος σας, αποφύγετε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και βαριά σε πρωτεΐνες. Μια μικρή ποσότητα άπαχων πρωτεϊνών και λίγοι υδατάνθρακες είναι μια καλή επιλογή.

  • Λάθος 3ο: Ξαπλώνετε πεινασμένη

Μπορεί να πιστεύετε πως το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι με άδειο στομάχι θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος στον ύπνο σας, αλλά σύμφωνα με μελέτες αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, το να πέφτετε για ύπνο πεινασμένη ενδέχεται να σας κάνει να χάσετε μυική μάζα, γεγονός το οποίο, με τη σειρά του, επιβραδύνει την καύση λίπους που θα μπορούσατε να έχετε. Κρατήστε λοιπόν το μεταβολισμό σας στα ύψη, τρώγοντας ένα μικρό σνακ των 150 θερμίδων πριν κοιμηθείτε.

  • Λάθος 4ο: Δεν υπολογίζετε το βραδινό σνακ σας

Ρίξατε τους ρυθμούς σας μετά από μία γεμάτη ημέρα και αφήσατε στην άκρη το ημερολόγιο που σημειώνετε την διατροφή σας, αλλά μην νομίζετε πως ένα μικρό βραδινό τσιμπολόγημα δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Αν λοιπόν θέλετε να παραμείνετε στην πρόγραμμα απώλειας κιλών που ακολουθείτε, σιγουρευτείτε πως σημειώνετε τις θερμίδες που καταναλώνετε μετά το δείπνο, ώστε να μην αναρωτιέστε μετά γιατί η ζυγαριά δεν κουνήθηκε καθόλου. Σε περίπτωση που σας αρέσει ένα μικρό σνακ πριν ξαπλώσετε, φροντίστε να εξοικονομήσετε κάποιες θερμίδες από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, ώστε να μην ξεπεράσετε το όριο που έχετε θέσει.

  • Λάθος 5ο: Ξελιγώνεστε όλη μέρα και πέφτετε με τα μούτρα το βράδυ

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώνετε στον καναπέ με τις αγαπημένες σας λιχουδιές, κι έτσι συνηθίζετε να περιμένετε το βράδυ για να φάτε ότι δεν φάγατε όλη μέρα. Αυτό βέβαια, είναι η συνταγή της καταστροφής, όχι μόνο γιατί θα καταλήξετε να κάνετε έναν δυσάρεστο ύπνο με γεμάτο στομάχι, αλλά γιατί μπορεί να οδηγηθείτε σε έναν βλαβερό κύκλο πρόχειρου φαγητού. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα βραδινά σνακ που αποτελούνται από ανθυγιεινά τρόφιμα, επικεντρωθείτε στα συχνά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιλέξτε ένα υγιεινό βραδινό σνακ μετά το δείπνο, μόνο αν πεινάτε.