ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Πεντανόστιμες μελιτζάνες φούρνου!

img

Τις μελιτζάνες ή τις λατρεύεις ή τις μισείς. Εμείς τις λατρεύουμε! Το μόνο κακό που έχει η μελιτζάνα είναι ότι θέλει λάδι, πολύ λάδι, όσο και να της δώσεις θα το πάρει. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε ακριβώς και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε με το λιγότερο δυνατό λάδι, να έχετε ένα τόσο νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Υλικά:
– 5 μεγαλούτσικες μελιτζάνες (φλάσκες)

– 3 μεγάλα κρεμμύδια (650 γρ )

– 2 κ.σ πετιμέζι

– 3 πιπεριές Φλωρίνης

– 1 συσκευασία ντομάτα τριμμένη

– 20 ντοματίνια ή 1-2 ντομάτες

– 6 μικρές σκελίδες σκόρδο (15 γρ) περασμένες από την πρέσσα

– ελαιόλαδο

– αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος σε αρκετά παχιές φέτες, βάζουμε μπόλικο αλάτι και της αφήνουμε στο νερό ώστε να ξεπικρίσουν
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή και περισσότερο και σοτάρουμε. Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα.
  • Μετά από 5 λεπτά και αφού έχουν μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο. Προσοχή, το βάζουμε στον πάτο ώστε να σοταριστεί καλά και αυτό. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει αλλά να μην καεί και πικρίσει.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου ακόμη. Κλείνουμε το μάτι αλλά αφήνουμε το τηγάνι επάνω στο ζεστό μάτι.
  • Βάζουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Αλατίζουμε, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κάθε μια και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200 σε αέρα.
  • Μετά από 30 λεπτά, τις βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα
  • Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια και χυμό ντομάτας. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε στους 200 για 35-40 λεπτά.
  • Tips:  Σε αυτό το πιάτο πηγαίνει πάρα πολύ η φέτα.


    ΠΗΓΗ: » apithano.gr