ΓΥΝΑΙΚΑ: Γιατί δεν μπορείτε να εξαλείψετε την κυτταρίτιδα

img

Δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική, αντιαισθητική κυτταρίτιδα; Η διατροφή σας μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην απόκτηση λείου δέρματος χωρίς λακκάκια.

Αν προσπαθείτε να εξαλείψετε την αντιαισθητική κυτταρίτιδα χωρίς επιτυχία, μπορεί να παίζουν ρόλο περισσότεροι παράγοντες από ό,τι νομίζατε ως τώρα. Ορισμένες τροφές μπορεί να αποτελούν εμπόδια στο στόχο σας. Ας δούμε τι μπορεί να σας εμποδίζει να εξαλείψετε την ενοχλητική κυτταρίτιδα.

Πιθανώς έχετε ήδη δοκιμάσει σχεδόν κάθε θεραπεία για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας χωρίς καμία τύχη. Ανεξάρτητα από τα χρήματα που ξοδεύετε ή τον αριθμό των προϊόντων που δοκιμάζετε, η κυτταρίτιδα δεν λέει να φύγει.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μερικούς από τους πιθανούς λόγους για τους οποίους η κυτταρίτιδα δεν φεύγει, έτσι ώστε να εξετάσετε καλύτερα την περίπτωσή σας και να εξαφανίσετε αυτό το πρόβλημα μια για πάντα.

Προσωπική αντιμετώπιση κατά της κυτταρίτιδας

Δεν είναι όλοι οι τύποι κυτταρίτιδας ίδιοι, επομένως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. Ενώ κάποια μέθοδος μπορεί να είναι εκπληκτική για μια γυναίκα, μπορεί να μην έχει αποτέλεσμα για κάποια άλλη.

Για το λόγο αυτό πρέπει να βρείτε ποιοι είναι οι διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κυτταρίτιδά σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε αποτελέσματα χωρίς να κάνετε περιττές θυσίες.

Αν και μπορούμε να πούμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής συμβάλλει στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας, το να γνωρίζουμε την ακριβή αιτία της μπορεί να μας βοηθήσει να την εξαλείψουμε πιο γρήγορα.

Υπερβολική κατανάλωση αλατιού
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού ευθύνεται για πολλά προβλήματα όταν πρόκειται για την υγεία καθώς και για την αισθητική.

Το αλάτι, αν καταναλώνεται συχνά, αυξάνει την κατακράτηση υγρών και επιδεινώνει την κυτταρίτιδα, έτσι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εξάλειψή της. Ακόμα και αν δεν καταναλώνετε πολλές αλμυρές τροφές, υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού κρυμμένες στα έτοιμα φαγητά. Σε αυτά περιλαμβάνονται η πίτσα, το τυρί, οι κονσερβαρισμένες τροφές, τα τουρσιά, οι ξηροί καρποί κ.λπ..

Μειώστε την κατανάλωση αυτών των προϊόντων όσο το δυνατόν περισσότερο και καταναλώνετε μονάχα μικρές ποσότητες θαλασσινού αλατιού.

Κακή διατροφή
Μία από τις πιο σημαντικές αιτίες της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή. Πέρα από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού, που αποτελεί έναν από τους πιο αποφασιστικούς παράγοντες, θα πρέπει να γνωρίζετε και τους άλλους παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην κυτταρίτιδα.

Ραφιναρισμένα σιτηρά: να επιλέγετε πάντα πλήρη δημητριακά πλούσια σε ίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες.

Λευκή ζάχαρη: βγάλτε τη λευκή ζάχαρη από τη διατροφή σας και, αντί γι’αυτή, καταναλώνετε μέλι, καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και στέβια με μέτρο.

Υδρογονωμένα λιπαρά, όπως η μαργαρίνη και οι τηγανητές τροφές: αντικαταστήστε τες με υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, το αβοκάντο κ.λπ..

Καφές: το πράσινο τσάι αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική και διαθέτει επίσης ιδιότητες κατά της κυτταρίτιδας.

Οινοπνευματώδη ποτά: αν θέλετε κάποιο διεγερτικό ή ενεργειακό προϊόν, φτιάξτε το δικό σας χυμό ή smoothie με φρούτα και λαχανικά στο σπίτι.

Έλλειψη άσκησης
Ίσως τρώτε ήδη καλά και ακόμα και να χρησιμοποιείτε κρέμες κατά της κυτταρίτιδας. Όμως, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, η ενοχλητική κυτταρίτιδα δεν λέει να φύγει. Ο εχθρός μπορεί να είναι η έλλειψη άσκησης.

Να αποφεύγετε να κάθεστε για περισσότερα από 45 συνεχόμενα λεπτά και να ασκείστε μέτρια ή εντατικά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Μπορείτε επίσης να αποφεύγετε τη χρήση ασανσέρ ή κυλιόμενων σκαλιών, έτσι ώστε η καθημερινότητά σας να είναι πιο δραστήρια με φυσικό τρόπο.

Κακή κυκλοφορία του αίματος
Αν έχετε γενετική προδιάθεση για κακή κυκλοφορία του αίματος, η εξάλειψη της κυτταρίτιδας θα είναι πιο δύσκολη για σας από ό,τι για άλλες γυναίκες. Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εφαρμόσετε διαφορετικές τεχνικές για να την ενεργοποιήσετε:

Κρύα ντους ή εναλλαγή θερμοκρασίας του νερού ανάμεσα στο κρύο και το ζεστό αρκετές φορές.

Μασάζ με έλαια που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, όπως το έλαιο δεντρολίβανου.

Στεγνό βούρτσισμα.

Ανύψωση των ποδιών για μισή ώρα κάθε μέρα.

Ορμόνες
Οι ορμόνες επηρεάζουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας και αυτό κάνει μερικές γυναίκες να δυσκολεύονται περισσότερο να απαλλαγούν από αυτή. Αυτό ισχύει ακόμα και τις για πολύ λεπτές γυναίκες. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, συνιστούμε να σκεφτείτε μια φυσική θεραπεία για τη ρύθμιση των ορμονών σας. Μερικά από τα καλύτερα γνωστά συστατικά είναι τα εξής:

Έλαιο ηράνθεμου.

Λινέλαιο.

Μάραθος.

Μαγιά μπύρας.

Λυγαριά.

Δεν πίνετε αρκετό νερό
Δεν δίνουμε ποτέ αρκετή σημασία στο να πίνουμε αρκετό νερό σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Ωστόσο αυτός μπορεί να είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα.Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι και ανάμεσα στα γεύματα καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών συνεχώς και εύκολα.

Πίνετε δύο ποτήρια νερό τη μέρα χωρίς φαγητό και τρία ποτήρια νερό κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών για να καθαρίσετε το σώμα από τις τοξίνες. Έπειτα πίνετε ακόμα τρία το απόγευμα και θα προσέξετε οπωσδήποτε τη διαφορά.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr