ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Γονείς Προσοχή: Δείτε γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να δίνετε στα Παιδιά σας Χοτ Ντογκ! Είναι ο,τι Χειρότερο!

img

Αυτό το τέλειο, ροζ, παχουλό χοτ ντογκ… ζεστό από τη σχάρα … τοποθετείται σε ένα αφράτο ψωμάκι… και ολοκληρώνεται με μουστάρδα και κέτσαπ. Αχ, οι λαχταριστές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας!

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, τα χοτ ντογκ είναι στην πραγματικότητα αρκετά επικίνδυνα. Σύμφωνα με το LiveStrong, είναι συνήθως πλούσια σε λίπος (και όχι το καλό λίπος), έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, περιέχουν πάρα πολύ αλάτι και διατηρούνται «φρέσκα» με μια ποικιλία συντηρητικών. Σίγουρα δεν είναι καλά για την υγεία μας, αλλά αυτό που οι γιατροί έχουν ανακαλύψει ότι προκαλούν στην υγεία των παιδιών μας, που είναι απολύτως τρομακτικό.

viraltopnews.gr

Τα χοτ ντογκ σκοτώνει τα παιδιά μας με τρόπους που ίσως δεν ξέραμε – και δικαιούμαστε να γνωρίζουμε.

Το προϊόν με βάση το κρέας περιέχει πρόσθετα που εμποδίζουν την αλλαντίαση, επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντος και τους χαρίζει το ροζ χρώμα τους (διαφορετικά θα έχουν μια γκρίζα απόχρωση). Καλούμε αυτά τα «χρήσιμα» πρόσθετα νιτρώδη και είναι επιβλαβή, επικίνδυνα και μερικές φορές ακόμη και θανατηφόρα. Το LiveStrong εξηγεί ότι τα νιτρώδη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου – αυξάνοντας τον κίνδυνο 9 φορές σε παιδιά που καταναλώνουν περισσότερα από 12 χοτ ντογκ ανά μήνα.

Η Daily Health Post δημοσίευσε μελετών που διεξήχθησαν όσον αφορά την κατανάλωση χοτ ντογκ:

Τα παιδιά που έτρωγαν χοτ ντογκ μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν επίσης υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για λευχαιμία παιδικής ηλικίας για τα παιδιά των οποίων ο πατέρας τους έτρωγε 12 ή περισσότερα χοτ ντογκ ανά μήνα πριν από τη σύλληψη. Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που κατανάλωναν χοτ ντογκ μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν περίπου διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης όγκων του εγκεφάλου.

Τα πικ-νικ, τα παιχνίδια μπέιζμπολ, τα μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή, οι συγκεντρώσεις της 4ης Ιουλίου, κλπ ήταν πάντα μέρες για χοτ ντογκ. Ωστόσο, η κατανάλωση τους μπορεί να είναι λιγότερο αθώα και πιο επικίνδυνη απ” ό,τι είχαμε προηγουμένως οδηγηθεί να πιστεύουμε.

viraltopnews.gr

Τα χοτ ντογκ «γεννήθηκαν» για να μοιάζουν όπως τα γνωρίζουμε; Ξανασκέψου το! Πριν φτάσουν στο πιάτο σας, έχουν περάσει από απίστευτη επεξεργασία!

Τα υπολείμματα διαφόρων κρεάτων καταλήγουν επάνω σε μεγάλα μηχανήματα και στη συνέχεια αναμιγνύονται με τα επεξεργασμένα υπολείμματα κοτόπουλου. Στη συνέχεια, ανακατεύονται σε μεγάλες δεξαμενές με άμυλο τροφίμων, αλάτι, πρόσθετες αρωματικές ουσίες και συντηρητικά.

viraltopnews.gr

Στη συνέχεια, προσθέτουν νερό (για να είναι πιο χυμώδες) και σιρόπι καλαμποκιού (για γλυκύτητα) και το μείγμα πολτοποιείται. Αυτό το γλειώδες μείγμα, στη συνέχεια περνάει μέσα από έντερα τα οποία τελικά σχηματίζουν το χοτ ντογκ, όπως το γνωρίζουμε.

viraltopnews.gr

Δείτε όλη τη διαδικασία παρασκευής τους στο βίντεο που ακολουθεί:


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr