ΑΣΚΗΣΗ: Τέσσερις ασκήσεις για να βελτιώσετε γρήγορα την όραση σας!

img

Οι στατιστικές λένε ότι πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού του πλανήτη έχει κάποιο πρόβλημα όρασης, και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, 4 στους 6 άνθρωπους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όραση τους.

Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική για τη θεραπεία παθήσεων των ματιών, όπως οι φακοί επαφής, η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ, και πολλά άλλα.

Ωστόσο, ακόμη και αν η προηγμένη ιατρική έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και μόνο λίγοι άνθρωποι φορούν γυαλιά αυτές τις μέρες, υπάρχει ακόμα κάτι περισσότερο που μπορείτε να κάνετε για τα μάτια σας.

Οι ακόλουθες απλές ασκήσεις είναι εξαιρετικά ευεργετικές για περιπτώσεις κακής όρασης, ανεξάρτητα αν είναι γενετικές, κληρονομικές ή επίκτητες με την ηλικία. Ως εκ τούτου, πριν διαθέσετε ένα αρκετό μεγάλο ποσό για την αγορά νέων γυαλιών, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες ασκήσεις:

Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική για τη θεραπεία παθήσεων των ματιών, όπως οι φακοί επαφής, η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ, και πολλά άλλα.

1.) Εστιάστε σε ένα κοντινό αντικείμενο και στην συνέχεια σε ένα πιο μακρινό.

Η παρακάτω άσκηση είναι αρκετά απλή, αλλά παρέχει εξαιρετική αποτελέσματα. Καθίστε σε μια καρέκλα με ένα ευρύ, ανοιχτό χώρο μπροστά σας.

Εστιάστε σε κάποιο αντικείμενο κοντά σας, και στη συνέχεια σε κάτι πιο μακρινό. Αλλάξτε το επίκεντρο κάθε 10 δευτερόλεπτα, και κάντε το αυτό για περίπου 5 λεπτά. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την όρασή σας με την πάροδο του χρόνου.

2.) Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας

Το ανοιγόκλειμα των ματιών είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την επίλυση των προβλημάτων όρασης και της εξάσκησης των μυών των ματιών. Οι πολλές ώρες που περνάτε μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή σας κάνει να ανοιγοκλείνετε λιγότερο τα μάτια σας και έτσι οι μύες των ματιών σας αποδυναμώνονται στεγνώνοντας τα μάτια σας. Επιπλέον, το ανοιγόκλειμα των ματιών σας, προετοιμάζει το μάτι σας να επεξεργαστεί καλύτερα τις νέες πληροφορίες.

3.) Σχηματίστε με τα μάτια σας ένα αόρατο 8

Θα πρέπει να φανταστείτε τον αριθμό 8 οτι βρίσκεται μπροστά σας, και να προσπαθήσετε με τα μάτι α σας να σχηματίσετε την εικόνα.  Κάντε το για 5 λεπτά σε ένα δρόμο, και στη συνέχεια, αλλάξτε την κατεύθυνση και επαναλάβετε για 5 λεπτά ακόμα. Αυτό θα ασκήσει τους μυς των ματιών.

4.) Καλύψτε το πρόσωπό σας

Θα πρέπει να καλύπτετε τα μάτια με τα χέρια, αλλά αρκετά κοντά ώστε όταν ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας να βλέπετε το απόλυτο σκοτάδι. Αυτό θα απελευθερώσει το άγχος γύρω από τα μάτια. Ίσως τώρα καταλαβαίνετε την ανάγκη να καλύψετε τα μάτια σας μετά από πολλές ώρες που έχετε περάσει στην οθόνη του υπολογιστή.