ΠΡΟΛΗΨΗ: Δες το λαιμό σου!Μπορεί να σου δείξει την παρουσία καρκίνου ή παρασίτων

img

Κάνοντας μια γρήγορη εξέταση στον εαυτό σας, είναι ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε για πρησμένους λεμφαδένες και άλλα εξογκώματα ή ανωμαλίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία. Αυτοί οι αδένες που βρίσκονται συνήθως στο λαιμό, τη μασχάλη, τη βουβωνική χώρα και πίσω στο αυτί είναι σημαντικά μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος που βοηθούν στην απόκρουση της μόλυνσης και της ασθένειας από το σώμα μας, έτσι μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως ένα προειδοποιητικό σημάδι για πολλές ασθένειες και παθήσεις. Στην πραγματικότητα, απλά ελέγχοντας τους λεμφαδένες στο λαιμό σας, μπορείτε να πείτε αν αντιμετωπίζετε το κίνδυνο για παράσιτα και  καρκίνο.

Συνήθως, τους λεμφαδένες δεν τους αισθάνεστε ή δεν νιώθετε κάποιο πόνο σε αυτούς, έτσι είναι πιθανό να μην γνωρίζετε καν ότι υπάρχουν. Ωστόσο, εάν ένας από τους λεμφαδένες σας πρήζεται ή έχει πάθει φλεγμονή, αυτή είναι μια καλή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στην πραγματικότητα, απλά ελέγχοντας τους λεμφαδένες στο λαιμό σας, μπορείτε να πείτε αν αντιμετωπίζετε το κίνδυνο για παράσιτα και καρκίνο.

Κοινές αιτίες για πρησμένους λεμφαδένες:

Αν νιώθετε ένα χτύπημα πίσω από το λαιμό σας, πίσω από το αυτί σας ή σε άλλες θέσεις λογικά πρόκειται για πρησμένους λεμφαδένες.Ενώ οι περισσότερες πιθανότητες λένε οτι η διόγκωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σοβαρό κοινό κρυολόγημα, είναι σημαντικό να πάμε στο γιατρό μας να αξιολογήσει τον αδένα και να αποκλείσει πιο σοβαρές ανησυχίες μας, όπως ένας τραυματισμός, μια φλεγμονή, παράσιτα ή ακόμη και την παρουσία καρκίνου.

Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες της διόγκωση των λεμφαδένων που βρίσκονται στο λαιμό συγκεκριμένα είναι:

  • Το κοινό κρυολόγημα,η  ιλαρά,η ανεμοβλογιά,η μονοπυρήνωση , και άλλοι κοινοί ιοί, καθώς και πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως ο έρπης και το HIV
  • στρεπτοκοκκικός, σταφυλόκοκκος,CSD, φυματίωση, και άλλες βακτηριακές νόσους, καθώς και σεξουαλικός μεταδιδόμενες συνθήκες, όπως η σύφιλη και τα χλαμύδια
  •  ιστοπλάσμωση, κοκκιδιομυκητίαση, και άλλες μυκητιακές ασθένειες
  • τοξοπλάσμωση και άλλες παρασιτικές μολύνσεις
  •  λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα, και μια σειρά από άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις
  • καρκίνος του πνεύμονα, λεμφώματα, λευχαιμία, και άλλοι καρκίνοι που σχετίζονται με το λεμφικό σύστημα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr