ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Συνταγή για μια απίθανη σπιτική μπουγάτσα με φρέσκο βούτυρο

img

Η αρχική προέλευση της ιδέας της παρασκευής μπουγάτσας, σύμφωνα με αναφορές παλαιότερων προέρχεται από την γεωγραφική περιοχή του Βυζαντίου. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται να προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη.

Στην συγκεκριμένη συνταγή του icook.greek θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα μια πεντανόστιμη μπουγάτσα σπίτι μας με αγνά υλικά!

Υλικά

  • 4 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • φρέσκο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού και κάθε φύλλου
  • άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζετε το γάλα να ζεσταίνεται και στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το σιμιγδάλι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλες, ανακατεύοντας σταθερά με ξύλινη κουτάλα ώστε να αναμειγνύονται τα υλικά. Δεν αφήνετε την κρέμα να πήξει πολύ.
  • Αλείφετε το ταψί του φούρνου με βούτυρο και στρώνετε μέσα ένα ένα τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας κάθε φύλλο χωριστά. Ρίχνετε την κρέμα βοηθώντας να απλωθεί ομοιόμορφα, αν χρειάζεται.
  • Απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα -κι αυτά βουτυρωμένα. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την περιχύνετε με το νερό. Την αφήνετε για 10’ να το απορροφήσει.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσει καλ;a (55′ περίπου). Μόλις τη βγάλετε, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα και σερβίρετε.

  • ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr