ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Γλυκό εκλέρ με φυστικοβούτυρο

img

Για το γλυκό θα χρειστείτε:

2 ‏φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
3 1/2 φλ. ‏γάλα πλήρες
1 φλ. ‏κρεμώδες φυστικοβούτυρο
340 γρ. ‏έτοιμη σαντιγί
400 γρ. ‏μπισκότα σοκολάτας
1 1/2 φλ. ‏σοκολατάκια φυστικοβούτυρου ψιλοκομμένα
410 γρ. ‏σοκολατένιο γλάσο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τις κρέμες στιγμής μαζί με το γάλα μέχρι να σφίξουν για 3 λεπτά.
    Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ενσωματώνετε την σαντιγί μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και να γίνει λείο.
  • Τοποθετείστε 1 στρώση μπισκότα σε ένα ταψί 20×30 εκ. και απλώστε ομοιόμορφα το μισό μείγμα κρέμας από πάνω τους.
  • Πασπαλίζετε με 3/4 ψιλοκομμένα σοκολατάκια φυστικοβούτυρο και πιέστε τα ελαφρά να γίνουν ένα με το μείγμα της κρέμας.
  • Απλώστε μια ακόμα στρώση μπισκότων και το υπόλοιπο μείγμα κρέμας ομοιόμορφα.
  • Τελειώνετε τις στρώσεις σας με μια στρώση μπισκότου.
  • Λιώνετε το γλάσο σοκολάτας στα μικροκύμματα (ανακατεύοντας ανα 25 δευτερόλεπτα) ή σε μπεν μαρί.
  • Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κι απλώστε το λιωμένο γλάσο στο εκλέρ σας προκειμένου να καλύψετε τη στρώση με τα μπισκότα.
  • Αμέσως πασπαλίζετε το γλάσο με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Καλύπτετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν σερβίρετε.


ΠΗΓΗ: » daddy-cool.gr