ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Γλυκό εκλέρ με φυστικοβούτυρο
Για το γλυκό θα χρειστείτε:
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
3 1/2 φλ. γάλα πλήρες
1 φλ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
340 γρ. έτοιμη σαντιγί
400 γρ. μπισκότα σοκολάτας
1 1/2 φλ. σοκολατάκια φυστικοβούτυρου ψιλοκομμένα
410 γρ. σοκολατένιο γλάσο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τις κρέμες στιγμής μαζί με το γάλα μέχρι να σφίξουν για 3 λεπτά.
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. - Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ενσωματώνετε την σαντιγί μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και να γίνει λείο.
- Τοποθετείστε 1 στρώση μπισκότα σε ένα ταψί 20×30 εκ. και απλώστε ομοιόμορφα το μισό μείγμα κρέμας από πάνω τους.
- Πασπαλίζετε με 3/4 ψιλοκομμένα σοκολατάκια φυστικοβούτυρο και πιέστε τα ελαφρά να γίνουν ένα με το μείγμα της κρέμας.
- Απλώστε μια ακόμα στρώση μπισκότων και το υπόλοιπο μείγμα κρέμας ομοιόμορφα.
- Τελειώνετε τις στρώσεις σας με μια στρώση μπισκότου.
- Λιώνετε το γλάσο σοκολάτας στα μικροκύμματα (ανακατεύοντας ανα 25 δευτερόλεπτα) ή σε μπεν μαρί.
- Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κι απλώστε το λιωμένο γλάσο στο εκλέρ σας προκειμένου να καλύψετε τη στρώση με τα μπισκότα.
- Αμέσως πασπαλίζετε το γλάσο με τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Καλύπτετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: » daddy-cool.gr