ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Πανεύκολη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα!
Τρία και μοναδικά υλικά απαιτούνται για τη μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά:
1/2 κιλό φράουλες
300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
χυμό από ένα μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσανάκια
Τις κόβετε στα δύο (στα 4 αν είναι μεγάλες)
Βάζετε τη ζάχαρη από πάνω και τις αφήνετε να ξεκουραστούν 5 ώρες
Βράζετε τις φράουλες για 15 λεπτά
Τις αφήνετε να ξεκουραστούν για αρκετές ώρες (αν κάνει ζέστη, όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τις βάζετε στο ψυγείο)
Τις ξαναβάζετε στη φωτιά και ξαναβράζουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη αν κολλάει ελαφρά στο κουτάλι αλλά έχει τα υγρά της
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού
ΠΗΓΗ: » apithano.gr