ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ώρα για λουκουμάδες!

img

Σήμερα θα φτιάξουμε λουκουμάδες. Ζεστούς, τραγανούς λουκουμάδες, όπως μας έφτιαχνε η μαμά μας! Η ζύμη ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και εύκολα απλά θα χρειαστείτε λίγη ώρα για να την αφήσετε να φουσκώσει. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολύ μέλι, μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι.

Υλικά:

Για τους λουκουμάδες
300 ml νερό
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι (αν δεν έχετε αρκετό μέλι για το μέλωμα)
250 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
κανέλα

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει αρκετά.
Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Ξεκινάτε τους λουκουμάδες.
Ζεσταίνετε το νερό να είναι χλιαρό.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό και διαλύετε τη μαγιά.
Έπειτα διαλύετε το κορν φλάουρ.
Προσθέτετε το μέλι και το αλάτι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.
Σκεπάζετε το μπολ με τη ζύμη σας και αφήνετε για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει.
Με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε μέσα στο λάδι κουταλιές-κουταλιές τη ζύμη σας. Αν κολλάει στο κουτάλι η ζύμη, μπορείτε να το βάζετε σε ένα ποτήρι με νερό για να γλιστράει κάθε φορά που παίρνετε ζύμη για να ρίξετε στην κατσαρόλα.
Τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν .
Βγάζετε από την κατσαρόλα και τους αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.
Όσο είναι ακόμη ζεστοί τους ρίχνετε μέσα στο κρύο σιρόπι.
Βγάζετε από το σιρόπι και προσθέτετε για γαρνιτούρα λίγο έξτρα μέλι και κανέλα.
Αν δεν τους βάλετε σε σιρόπι, ρίχνετε μπόλικο μέλι και κανέλα.


ΠΗΓΗ: » apithano.gr