ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Συνταγή: Το ρυζόγαλο της γιαγιάς!
Το ρυζόγαλο είναι θρεπτικό, εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι και εννοείτε ότι ξετρελαίνονται γι΄αυτό μικροί μεγάλοι! Ακόμα και αν θέλετε κάτι γλυκό αλλά σκέφτεστε τις θερμίδες η λύση είναι το ρυζόγαλο! Σας έχουμε μια κλασική συνταγή της γιαγιάς, χωρίς πολλά υλικά, όπως αυγά, που πλέον προσθέτουν οι νεότερες μαγείρισσες .
Υλικά
μισή κούπα τσαγιού ρύζι γλασέ
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Κανέλα
Εκτέλεση:
Βράζετε το ρύζι με το νερό για 5 λεπτά.
Ρίχνετε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη στο ρύζι.
Διαλύετε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα (να είναι χλιαρό) που έχετε κρατήσει και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Βράζετε το ρυζόγαλο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. ΠΡΟΣΟΧΗ: Να έχει λίγα υγρά, μην είναι τελείως πηχτό.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας.
Σερβίρετε σε 5-6 μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα.
Έτοιμο!
ΠΗΓΗ: » apithano.gr