ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Σπαγγέτι μπολονέζ με αφράτη κρέμα τυριού στο φούρνο

img

Υπέροχο σπαγγέτι μπολονέζ καλυμμένο με αφράτη, πεντανόστιμη κρέμα τυριού στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή όπου η διάσημη ιταλική μακαρονάδα μπαίνει σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος, καλύπτεται με πλούσια κρέμα και γίνεται ένα πιάτο πραγματικά πεντανόστιμο.

Υλικά συνταγής
500 γρ. σπαγγέτι
Για το κιμά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού, λευκό ξηρό κρασί
2 κ.γ. ζάχαρη
4-5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Για τη κρέμα τυριού:
300 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε το μισό κιμά στη βάση ενός μέτριου πυρέξ, από πάνω στρώνετε τα μακαρόνια και πάνω από τα μακαρόνια απλώνετε τον υπόλοιπο μισό κιμά. Καλύπτετε όλη την επιφάνεια με το μείγμα κρέμας και τη ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.


ΠΗΓΗ: » daddy-cool.gr