ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

img

Γλυκό κουταλιού λεμόνι μέ λεμόνια από τό χωριό μας … ! ! !
«Ή μεγαλύτερη ευχαρίστηση στή φύση, είναι ή απουσία ανθρώπων» !!
Ό ευεργέτης τού ανθρώπου, έχει δεχτεί τήν μεγαλύτερη κακοποίηση απ΄ αυτόν!
Ή φύση πού τού προσφέρει τόσα πολλά, εξασφαλίζοντας τήν ύπαρξή του, τή χαρά του, τή τέρψη τών αισθήσεών του! Καί τί δέν τού παρέχει, χωρίς νά ζητά ανταλλάγματα !! Ένα από τά πολλά είναι καί οί καρποί της γιά τήν επιβίωσή του. Απ΄ αυτούς, ένας είναι σέ καθημερινή – σχεδόν – βάση στό τραπέζι του. ΤO ΛΕΜΟΝΙ !!!! Πολλές οί ευεργετικές του ιδιότητες γιά τόν οργανισμό καί οί χρήσεις του! Θά παρακάμψω τίς ιδιότητες του καί θά σάς τό παρουσιάσω σάν ένα υπέροχο γλύκισμα. Αυτό θά προσπαθήσω νά κάνω, φέρνοντας στό νού μου τό αξεπέραστο άρωμα τών λεμονανθών καί τό έντονο κίτρινο χρώμα τών καρπών !!!!!!!!
YΛΙΚΑ:
10 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια
1 – 1/2 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κ. σ. ανθόνερο
1 βανιλίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα καί σημάδια.
Τά πλένουμε καί τά ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά, χωρίς νά ξύσουμε τό άσπρο μέρος τών λεμονιών από τήν ψιλή πλευρά τού τρίφτη.
Τά χαράζουμε στά τέσσερα μέ πέντε καί αφαιρούμε προσεκτικά τή φλούδα. Αφαιρούμε προσεκτικά τό εσωτερικό τών λεμονιών μ’ ένα μικρό μυτερό μαχαίρι καί κόβουμε τίς φλούδες σέ μπαστουνάκια.
Σέ μεγάλη κατσαρόλα μέ νερό πού βράζει ζεματάμε τίς φλούδες γιά 3 λεπτά. Αλλάζουμε τό νερό καί τίς ζεματάμε γιά άλλα 3 λεπτά.
Αφού στραγγίσουμε τά μπαστουνάκια τά αφήνουμε σέ λεκάνη μέ κρύο νερό γιά 3 μέ 4 ώρες. Κατόπιν σουρώνουμε καί τοποθετούμε τά μπαστουνάκια σέ βαμβακερή καθαρή πετσέτα νά στραγγίσουν καλά. Αυτό μπορούμε νά τό κάνουμε τό βράδυ καί νά δέσουμε τό γλυκό τήν επόμενη μέρα.
Βάζουμε τή ζάχαρη μέ τό νερό νά βράσουν σέ δυνατή φωτιά γιά 5 μέ 7 λεπτά. Τά ρίχνουμε στό σιρόπι καί αφήνουμε νά βράσουν γιά 10 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τό μάτι τής κουζίνας καί αφήνουμε τό γλυκό νά κρυώσει καλά καί ν’ αποβάλουν οί φλούδες τήν υγρασία τους στό σιρόπι. Έπειτα, τό βάζουμε νά βράσει ξανά μέχρι νά δέσει τό γλυκό.
Πρός τό τέλος τού βρασμού προσθέτουμε τό χυμό λεμονιού, τό ανθόνερο καί τήν βανιλίνη.
Δέν ξεχνάμε νά ξαφρίζουμε τό γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στήν επιφάνεια. Δέν ανακατεύουμε νά μή λιώσει τό γλυκό μας. Τό σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σ’ ένα πιατάκι καί φυσώντας σχηματίζονται κύμματα.


ΠΗΓΗ: » daddy-cool.gr