ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Φανταστικές συνταγές γλυκών με κεράσια!

img

Τα κεράσια εκτός από εκπληκτικό κόκκινο λαχταριστικό χρώμα έχουν και απίστευτη γεύση. Είναι ένα καλοκαιρικό φρούτο που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο. Συνδυάζονται υπέροχα με τη κρέμα, τη σοκολάτα ή ακόμη και σκέτα σε ένα γλυκό. Το απίστευτο χρώμα και η γεύση τους δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Δείτε υπέροχες συνταγές με κεράσια και εκπλήξτε τους πάντες με τις ικανότητες σας!

1.) Κλαφουτί βανίλιας με κεράσια

Υλικά:

200 γρ. κεράσια (καθαρό βάρος)
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αυγά (περίπου 3)
30 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
1 κλωναράκι φυσική βανίλια

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κουκούτσια τους χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής).
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα τα φρούτα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γάλα. Σκίζουμε με ένα μαχαιράκι το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού το γδέρνουμε για να πάρουμε τα σποράκια του. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε πάνω από τα κεράσια. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Σερβίρεται καλύτερα χλιαρό.

2.) Τάρτα με κεράσια

Υλικά συνταγής:

Για τη βάση:

1 φύλλο ζύμης για τάρτες (Pillsburry)
2 κ.σ. βούτυρο για άλειμμα ταρτιέρας

Για τη γέμιση:

125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή, κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού αλεσμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Για τη τάρτα βάσης: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάσταση βάσης 24 εκ. και βάθους 3 εκ. Αφήνετε τη ζύμη τάρτας για 20-25 λ εκτός ψυγείου. Μόλις μαλακώσει τη στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. (Αν απαιτείτε ανοίξτε τη ζύμη με πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να χωράει καλά στη ταρτιέρα σας).
  • Κόβετε περιμετρικά τη ζύμη που προεξέχει από τα τοιχώματα, τρυπάτε τη βάση της, σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την αφαιρείτε από το φούρνο και μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς.
  • Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Θρυμματίζετε την αμυγδαλόψιχα, στο multi, σε σκόνη και την αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη να ενσωματωθούν, προσθέτετε και την αμυγδαλόσκονη σε σκόνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και τοποθετείτε τα κεράσια από πάνω, φροντίζοντας να να πιέζετε ώστε να βυθίζονται ελαφρώς στο μείγμα κρέμας. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ ή μέχρι να ροδίσει και πήξει καλά. Την αφαιρείτε από το φούρνο την αφήνετε να κρυώσει, τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

4.) Ρολό μαρέγκας με κεράσια

Υλικά: (για 8 άτομα)

Για τη γέμιση

4 κρόκους αυγών
4 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
1 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
3 φλιτζάνια κεράσια

Για τη μαρέγκα

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σουπ. φιλέ αμυγδάλου
1 πρέζα αλάτι
4 ασπράδια αυγών
Για το σερβίρισμα
3 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
2 κουτ.γλυκ. γλυκό του κουταλιού κεράσι

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί 32×23 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει. Αδειάζετε τη μαρέγκα με σπάτουλα σιλικόνης στο ταψί και την απλώνετε τη σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα, έτσι ώστε να έχει πάχος 3-4 εκ. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ. Ψήνετε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω – κάτω, για 15 -20 λεπτά, εωσότου πάρει χρυσάφι χρώμα.

2. Πασπαλίζετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί με ζάχαρη άχνη, μεταφέρετε προσεκτικά τη νωπή μαρέγκα και την αφήνετε τη για 30 λεπτά να κρυώσει τελείως.

3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να βράσει αναφέρει. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα των αυγών και χτυπάτε καλά με τον αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, και το βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνετε να κρυώσει.

4. Χτυπάτε την κρέμα με ένα αυγοδάρτη να αφρατέψε. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της μαρέγκας. Πλένετε, καθαρίζετε, στραγγίζετε και κόβετε τα κεράσια στη μέση και τα αραδιάζετε σε όλη την επιφάνεια της μαρέγκας.

5. Πιάνετε με τα χέρια τη μια άκρη από το αντικολλητικό χαρτί με τη μαρέγκα και ρολάρετε απαλά. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το ρολό στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει. Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο. Το αφήνετε το για 15 λεπτά να ξεπαγώσει, ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε το ρολό σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε στο τέλος με ζάχαρη άχνη, στολίζετε με το γλυκό κουταλιού και σερβίρετε.

Χρήσιμο:

Προσοχή στο ψήσιμο της μαρέγκας, διότι αν ψηθεί παραπάνω θα σκληρύνει και δεν θα τυλίγετε εύκολα γιατι θα σπαει.

3.) Μπισκότα με καραμελωμένα κεράσια

Σοκολατάκια με γέμιση κεράσι

Εκτέλεση

  • Για την κρούστα : Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί και απλώστε το σε όλη του την επιφάνεια.
  • Για το παγωτό: Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη, το γάλα και το χυμό από τα κεράσια. Στη συνέχεια, προσθέστε τη σαντιγί, τα κεράσια και τα σοκολατάκια και ανακατέψτε τα καλά στο μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, απλώστε το πάνω από την κρούστα και μεταφέρετε το στη κατάψυξη για αρκετές ώρες (τουλάχιστον 8 ώρες).
  • Όταν πλέον το γλυκό έχει παγώσει διακοσμήστε την επιφάνεια του με τη σαντιγί, τα σοκολατάκια και το σιρόπι σοκολάτας.


ΠΗΓΗ: » daddy-cool.gr