ΣΝΑΚ-ΠΙΤΕΣ: Αυθεντική ζύμη πίτσας, μόνο με 4 υλικά!

img

Στη ζύμη της ναπολιτάνικης πίτσας απαγορεύεται να προσθέσετε οποιοδήποτε είδος λίπους, όπως για παράδειγμα βούτυρο γάλακτος ή ζωικό λίπος, καθώς αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την ελαφριά σύστασή της.

Για την παρασκευή της θα πρέπει να έχετε μόνο τέσσερα απλά υλικά: νερό, αλάτι, μαγιά και αλεύρι, σύμφωνα με το vita.gr:

Αναλογίες:

  • 1 λίτρο νερό
  • 50-55 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. μαγιά
  • 1.700-1.800 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά για 10 λεπτά, προσθέτοντας ωστόσο σταδιακά το αλεύρι μέχρι τη στιγμή που αποκαλούμε στα ιταλικά «Punto di Pasta», δηλαδή τη στιγμή που η ζύμη είναι έτοιμη. Προσέξτε, ωστόσο, το αλάτι να μην ακουμπήσει τη μαγιά, γιατί η δεύτερη θα χάσει την ιδιότητα της και η ζύμη δεν θα φουσκώσει.

Μπορεί αυτή να είναι η βασική συνταγή για την κλασική ναπολιτάνικη ζύμη πίτσας, ωστόσο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η «τέλεια» ζύμη δεν έχει βρεθεί ακόμα. Κάθε μέρα με την εμπειρία μας προσπαθούμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που θα θεωρήσουμε τέλειο.


ΣΝΑΚ-ΠΙΤΕΣ: Αυθεντική ζύμη πίτσας, μόνο με 4 υλικά!


ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr