ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Γλυκιά κόλαση: Σοκολατένιο κέικ με κρέμα!
Μια πραγματικά κολασμένη συνταγή του icookgreek.com που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
130 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
130 γρ.βούτυρο
130 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
200 γρ.ζάχαρη
λιγή κανέλα
λίγο αλάτι
ξύσμα ενός λεμονιού (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
2 αυγά
300 γρ.ζάχαρη άχνη
120 γρ.βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και μόλις κρυώσει ελαφρά,την προσθέτετε στο μέιγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτετε λίγο-λίγο το αλέυρι.
Βουτυρώνετε καλά και ραντίζετε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψάκι.
Μταφέρετε το μέιγμα στο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’ -30′ (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό από μέσα). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 2 περίπου ώρες. Το κόβετε στη μέση οριζόντια, ώστε να δημιουργηθούν δύο δίσκοι.
To αποτέλεσμα:
ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr