ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Ταλιατέλες με κάστανα
Δοκιμάστε τα κάστανα με τα ζυμαρικά…το γευστικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Υλικά
250 γρ. ταλιατέλες
250 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
100 γρ. παντσέτα (αλλαντικό) σε κυβάκια ή μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φασκόμηλο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλ. τσ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε το καπνιστό αλλαντικό (παντσέτα ή μπέικον) σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε, μέχρι να ξεροψηθεί καλά και να βγει το λίπος του.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αν χρειάζεται μια κουταλιά της σούπας γεμάτη ελαιόλαδο και σωτάρουμε για δυο λεπτά Βάζουμε τα κάστανα, σπασμένα σε κομματάκια και το φασκόμηλο και κρατάμε το μείγμα στο τηγάνι για ένα λεπτό ακόμα πάνω στη φωτιά.
Κρατάμε το μείγμα στην άκρη. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε al dente, κρατώντας ένα φλιτζάνι τσαγιού από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε το τηγάνι με το μείγμα με τα κάστανα σε δυνατή φωτιά μαζί με το νερό του βρασίματος, το τυρί και το βούτυρο και ρίχνουμε στο μείγμα τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε για δυο λεπτά, μέχρι να τυλιχτούν καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με λίγο ακόμα τυρί.
ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr