ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 15 Καταπληκτικά Πορτρέτα Σκύλων που απολαμβάνουν το Φθινόπωρο. Το 4ο είναι Σκέτη Μαγεία!

img

Η Anne Geier, φωτογράφος από την Αυστρία, έχει ένα μοναδικό ταλέντο στην φωτογράφιση πορτρέτων σκύλων. Κάποια από τα καλύτερα έργα της είναι έχουν δημιουργηθεί το φθινόπωρο, χάρη στα χρυσαφένια χρώματα και τον ομιχλώδη καιρό που συμβάλλουν στην μαγική ατμόσφαιρα, κάτι που κάνει τα πορτρέτα της να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο.

Η Anne Geier έδωσε συνέντευξη στο Bored Panda για το πάθος της για την φωτογράφιση σκύλων και μοιράστηκε μερικές συμβουλές φωτογραφίας. “Η φωτογραφία ήταν από σχετικά νωρίς ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου”, είπε. “Αλλά το πραγματικό μου πάθος αναπτύχθηκε 7 χρόνια πριν περίπου.

Ο πρώτος μου σκύλος, η Cindy, ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στην φωτογραφία και συγκεκριμένα στην φωτογράφιση σκύλων. Ακολούθησα έναν κύριο στόχο – ήθελα να δημιουργήσω αναμνήσεις της Cindy για πάντα. Φέτος τον Αύγουστο την έχασα. Η απώλεια της δημιούργησε ένα μεγάλο κενό μέσα μου.

Μου λείπει κάθε μέρα και τώρα το εκτιμώ περισσότερο από ποτέ που έχω τόσες διαφορετικές φωτογραφίες της”, δήλωσε η Anne.

Διαβάστε την συνέντευξη της παρακάτω!

viraltopnews.gr

Η φωτογράφιση ζώων μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, αλλά για την Anne δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Φυσικά, έχει και τις προκλήσεις της: “Νομίζω ότι το πιο δύσκολο στην φωτογράφιση σκύλων είναι να πιάσεις τον πραγματικό χαρακτήρα και την ψυχή του σκύλου και να δημιουργήσεις μια ζωντανή φωτογραφία. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να έρθεις κοντά με τον σκύλο για να δημιουργήσεις την τέλεια εικόνα του.”

viraltopnews.gr

“Κάθε σκύλος έχει τα δικά του συναισθήματα και εκφράσεις. Κάποιοι είναι αστείοι, άλλοι πιο μαζεμένοι.”

viraltopnews.gr

“Μία από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες είναι αυτή της Cindy (από πάνω). Μου αρέσει τόσο πολύ γιατί νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο εκφραστικά πορτρέτα που έχω τραβήξει. Δείχνει τον χαρακτήρα της Cindy με κάθε τρόπο – την καλή της φύση, την ηρεμία της, την ομορφιά της, την αφοσίωση και την ισορροπία της.”

viraltopnews.gr

Η έμπνευση είναι πολύ σημαντική για κάθε φωτογράφο, γι’αυτό ρωτήσαμε την Anne τι την εμπνέει στην καθημερινότητα της: “Τις περισσότερες φορές εμπνέομαι από τον ίδιο τον σκύλο κατά την διάρκεια της φωτογράφισης. Κάθε σκύλος έχει διαφορετική προσωπικότητα.”

viraltopnews.gr

“Μερικές φορές εμπνέομαι και από τα διαφορετικά τοπία. Συχνά, ενώ κάνω βόλτα με τον σκύλο μου, τον Finn, βλέπω ένα μέρος που μου αρέσει και ταυτόχρονα φτιάχνω μια ολόκληρη εικόνα στο μυαλό μου. Εκείνη την στιγμή ξέρω πού θέλω να καθίσει ο σκύλος, τι καιρό θα προτιμούσα να έχει για να μπω στην διάθεση που θέλω κλπ. Μετά προσπαθώ να δημιουργήσω την φωτογραφία που φαντάστηκα.”

viraltopnews.gr

“Νομίζω ότι ο κυριότερος λόγος που οι φωτογραφίες μου είναι τόσο χρωματιστές είναι γιατί είμαι πάντα προσεκτική με το φως. Τις ηλιόλουστες μέρες τραβάω φωτογραφίες μόνο τις πολύ πρωινές ώρες ή το βράδυ. Μόνο τότε είναι το φως τόσο απαλό ώστε να δημιουργεί τόσο έντονα χρώματα. Μου αρέσει να τραβάω φωτογραφίες τις συννεφιασμένες μέρες χωρίς ήλιο και μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον οπίσθιο φωτισμό.”

viraltopnews.gr

“Έχω μια Nikon d750 πλήρους κάδρου και ο αγαπημένος μου φακός είναι ο Nikkor 70 – 200 2.8. Αλλά όταν φωτογραφίζω τους δικούς μου σκύλους, προτιμώ έναν φακό με σταθερή εστιακή απόσταση. Για την επεξεργασία χρησιμοποιώ το Photoshop CC.”

viraltopnews.gr

Η Anne έδωσε με χαρά συμβουλές για την φωτογράφιση σκύλων σε αρχάριους, έτσι ώστε να μπορέσετε κι εσείς να πετύχετε την τέλεια λήψη: “Αρχικά, πρέπει να φωτογραφίζετε στο επίπεδο των ματιών: αυτό βοηθά να φαίνεται η στάση του σκύλου πιο φυσική και μας δίνει μια διαφορετική οπτική από αυτή που συχνά βλέπουμε…”

viraltopnews.gr

“… Επίσης, πρέπει να τραβήξετε την προσοχή τους: οι σκύλοι αποσπώνται εύκολα, αλλά όσοι είναι παιχνιδιάρικοι, είναι πολύ καλοί για φωτογραφίες με κίνηση. Για τις στατικές λήψεις χρησιμοποιήστε παιχνίδια, λιχουδιές ή αστείους ήχους για να τραβήξετε την προσοχή τους…”

viraltopnews.gr

“… Επίσης, βεβαιωθείτε ότι πιάνετε το φως στα μάτια τους. Αυτό βοηθά να δείξετε την έκφραση τους. Πρέπει ακόμη να χρησιμοποιείτε μεγάλο διάφραγμα για να κάνετε το φόντο θολό και να κρατάτε την εστίαση στον σκύλο…”

viraltopnews.gr

“… Και το σημαντικότερο, να περνάτε καλά!”

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr