ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Κόβει τις Πατάτες σε Ροδέλες και τις βάζει σε ένα Ταψάκι για Μάφιν. Όταν τις Βγάλει από τον Φούρνο; Πανδαισία Γεύσεων!
Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να φτιάξετε πατάτες ψητές στον φούρνο. Η συνταγή είναι πανεύκολη και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
8-10 μικρές πατάτες (περίπου 1,5 κιλό)
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. παρμεζάνα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
Οδηγίες:
1. Προθερμάντε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώστε το ταψί.
2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και μετά κόψτε τις σε λεπτές φέτες (πάχους περίπου 1,6 χιλιοστά).
3. Βάλτε όλες τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το τυρί, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Ανακατέψτε καλά και μετά βάλτε τις πατάτες μέσα στο ταψί για μάφιν σε στοίβες.
5. Ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
*Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι πιο μικρές από το άνοιγμα της κάθε φόρμας.
*Οι στοίβες που θα φτιάξετε πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατοστά από το ταψί, για να μην μαζέψουν πολύ.
*Χρησιμοποιήστε ειδικό κόφτη πατάτας για να έχουν όλες οι φέτες το ίδιο πάχος και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr