ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Μήπως ιδρώνετε εύκολα; Αν ναι, τότε το σώμα σας προσπαθεί να σας πει ΚΑΤΙ πολύ σημαντικό…

img

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει, οι άνθρωποι τείνουν να ιδρώνουν όλο και περισσότερο. Ο ιδρώτας, είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωής μας. 2,6 εκατομμύρια αδένες στο ανθρώπινο σώμα, εκκρίνουν ιδρώτα και εργάζονται σκληρά για να μας κάνουν να χαλαρώσουμε. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η εφίδρωση μπορεί να αποτελεί και δείκτη πολλών θεμάτων υγείας.

Εδώ είναι οι κύριοι τρόποι με τους οποίους ο ιδρώτας ίσως να προσπαθεί να σας πει κάτι σημαντικό για το σώμα σας!

1. Είστε στρεσαρισμένοι

viraltopnews.gr

Όπως αποδεικνύεται, ο ιδρώτας του στρες προέρχεται από εντελώς διαφορετικούς αδένες από αυτούς του φυσιολογικού ιδρώτα! Επίσης, ο ιδρώτας του στρες που στην πραγματικότητα ονομάζεται αποκριτικός ιδρώτας, είναι πιο παχύρρευστος και με εντονότερη οσμή, συγκριτικά με τον κανονικό ιδρώτα. Οπότε, αν έχετε αρχίσει να νιώθετε ζέστη, ίσως είναι καιρός να χαλαρώσετε λίγο.

2. Μπορεί να είστε έγκυος ή στην εμμηνόπαυση

viraltopnews.gr

Οι μετατόπιση των ορμονών στο σώμα σας, μπορεί να αναστατώσει το ενδοκρινικό σας σύστημα. Αυτό σημαίνει, ότι το σώμα σας μπορεί να ιδρώσει και να ζεσταθεί από το πουθενά. Αυτές οι καυτές ροές, μπορεί να είναι σημάδι εγκυμοσύνης ή εμμηνόπαυσης.

3. Είστε αφυδατωμένοι

viraltopnews.gr

Εάν ο ιδρώτας σας τσούζει τα μάτια σας ή αφήνει υπολείμματα στο δέρμα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι αφυδάτωσης. Θα πρέπει να πιείτε περισσότερο νερό για να εξισορροπήσετε τον αλμυρό ιδρώτα.

4. Είστε κοντά στη θερμοπληξία

viraltopnews.gr

Ο ιδρώτας είναι σχεδιασμένος για να σας κρατάει δροσερούς ώστε να αποφεύγετε τη θερμοπληξία, αλλά αν ξαφνικά σταματήσετε την εφίδρωση και αισθανθείτε ναυτία… προσέξτε! Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σώμα σας είναι εξαντλημένο και οι πόροι του έχουν διατεθεί σε αντιδράσεις εκτός του ιδρώτα. Εάν συμβεί αυτό, αναζητήστε βοήθεια, νερό και σκιά.

5. Έχετε υπεριδρωσία

viraltopnews.gr

Η υπεριδρωσία είναι μια κατάσταση που προκαλεί υπερβολική εφίδρωση. Χαρακτηρίζεται όταν μέρη του σώματος ιδρώνουν, ακόμη και μετά τη διακοπή μιας δραστηριότητας και εστιάζεται κυρίως στις παλάμες, τα πόδια και το κεφάλι.

6. Πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας

viraltopnews.gr

Αυτό αφορά σε εκείνους που βρίσκουν τη μυρωδιά τους παράξενη, μυρωδιά ψαρίλας όταν ιδρώνουν πολύ. Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας έχει πρόβλημα να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη και χρειάζεται να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με την αλλαγή της διατροφής σας.

7. Μπορεί να έχετε σοβαρό πρόβλημα υγείας

viraltopnews.gr

Ο ιδρώτας, ιδιαίτερα όταν δεν ασκείτε έντονη δραστηριότητα, μπορεί να είναι σημάδι καρδιακών προβλημάτων. Εάν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα ήταν καλό να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Ποιος το περίμενε ότι ο ιδρώτας θα μπορούσε να μας πει τόσο πολλά για το σώμα μας; Με τόση ζέστη εκεί έξω, το καλύτερο είναι να μένουμε ενημερωμένοι και προστατευμένοι!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr