ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Νιώθετε την ανάγκη να ουρείτε πολύ συχνά; Να τι πρέπει να γνωρίζετε

img

Κάποιος που έχει υπερενεργή κύστη γνωρίζει το αίσθημα πανικού που σε πιάνει όταν θέλεις ξαφνικά να ουρήσεις. Κάποιες φορές, η ανάγκη αυτή είναι τόσο μεγάλη που κάποιος μπορεί να αφήσει τα ούρα του χωρίς να το θέλει. Άλλες φορές, η υπερενεργή κύστη δυσκολεύει τον ύπνο και την καθημερινή ζωή του ατόμου. Σχεδόν 33 εκατ. Αμερικανοί έχουν υπερενεργή κύστη.

Όσοι έχουν υπερενεργή κύστη συχνά βιώνουν ψυχολογικό στρες. Ίσως αισθανθούν ντροπή και να επιλέξουν να απομονωθούν. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε. Απλώς ρίξτε μία ματιά στα στατιστικά στοιχεία. Το 30% των αντρών και το 40% των γυναικών στις ΗΠΑ έχουν υπερενεργή κύστη. Και, εκτός από αυτό, υπάρχουν ένα σωρό χειροποίητες θεραπείες που μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τις ενοχλήσεις που προκαλεί η υπερενεργή σας κύστη.

  • Προϊόντα ολικής αλέσεως. Όταν το έντερο λειτουργεί σωστά επωφελείται και η κύστη σας. Βελτιώστε τη λειτουργία του εντέρου καταναλώνοντας, σε συχνή βάση, τρόφιμα πλούσια σε ίνες όπως τα προϊόντα ολικής αλέσεως. Επίσης, μπορείτε να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα, δημητριακά και φασόλια που είναι πλούσια σε ίνες.
  • Σπόροι κολοκύθας. Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν συχνά τους σπόρους κολοκύθας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ούρησης όπως, για παράδειγμα, την υπερενεργή κύστη. Η τακτική αυτή είναι αποτελεσματική καθώς οι σπόροι κολοκύθας αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης και, συνεπώς, ενδυναμώνουν τους μύες της πυελικής χώρας.
  • Μπανάνες. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως οι μπανάνες, το καλαμπόκι και οι πατάτες, μπορούν να συντελέσουν στη μείωση των μυϊκών σπασμών. Το μαγνήσιο είναι επίσης σημαντικό καθώς βοηθάει την κύστη να αδειάσει εντελώς και έτσι παρεμποδίζεται η συχνή ούρηση.
  • Γάλα. Η βιταμίνη D, που περιέχεται στο γάλα, το ψάρι και τα αυγά, μειώνει τον κίνδυνο ακράτειας. Αυτό ισχύει ειδικότερα για τις γυναίκες.
  • Καρύδια. Η L-αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που δημιουργεί το νιτρικό οξύ και είναι σημαντική για την διατήρηση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος. Εκτός από τα καρύδια, η L-αργινίνη περιέχεται στην ινδική καρύδα, τη σόγια και τα ρεβίθια.
  • Καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η γνωστική αυτή θεραπεία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε. Η επινόηση ορισμένων εικόνων και η δημιουργία σκέψεων μπορεί να σας χαλαρώσει και να μειώσει ακόμη και την αίσθηση που έχετε ότι πρέπει επειγόντως να πάτε τουαλέτα.
  • Πιεσοθεραπεία. Υπάρχουν ορισμένα σημεία στο σώμα σας, που όταν πιέζονται, διεγείρουν ή καταστέλλουν διάφορα συστήματα του οργανισμού. Το σημείο πίεσης πίσω από το εσωτερικό οστό του αστραγάλου, όταν πιέζεται, μπορεί να μειώσει την επείγουσα αίσθηση ούρησης. Επίσης, το σημείο αυτό βοηθά και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
  • Μην αφήσετε την υπερενεργή σας κύστη να σας καταστρέψει τη ζωή! Δοκιμάστε αυτές τις χειροποίητες θεραπείες άμεσα!


    ΠΗΓΗ: » fanpage.gr