ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Σημάδια οτι βιώνετε απώλεια ακοής!

img

Περισσότεροι από 37 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από απώλεια ακοής, σύμφωνα με το WebMD . Αυτή η ανεπάρκεια – που προκαλείται από μια μυριάδα παραγόντων και υφιστάμενων συνθηκών – επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ιατρική, τη συναισθηματική και την κοινωνική ευημερία του ασθενή. Όταν δεν ακούμε τι λέει ο κόσμος γύρω μας, αυτό μπορεί να μας προκαλέσει αγωνία, απογοήτευση, ακόμη και πόνο.

Για τους λόγους αυτούς είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι προκαλεί απώλεια ακοής, καθώς και τα σημάδια και τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουμε. Στις μέρες μας, υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία και η πρόοδος, που μπορούν να βοηθούν τους ασθενείς με απώλεια ακοής και να τους οδηγήσουν σε μια υγιέστερη ζωή. Ελέγξτε παρακάτω τα σημάδια και τα συμπτώματα της απώλειας ακοής που θα μπορούσα να σας επηρεάσουν και μιλήστε με ένα γιατρό!

Υπάρχουν ακουστικά βαρηκοΐας που ενισχύουν τον ήχο και συχνά βοηθούν τους περισσότερους ασθενείς με απώλεια ακοής, να επικοινωνούν

Αιτίες

Η απώλεια της ακοής μπορεί να προκληθεί από μία ποικιλία παραγόντων και συνθηκών σύμφωνα με WebMD:

– Ηλικία
– Δυνατός θόρυβος
– Μολύνσεις αυτιών
– Τραύμα στο τύμπανο
– Χολοστεάτωμα, που είναι η ανάπτυξη του δέρματος μέσα από μια τρύπα στο τύμπανο
– Ασθένεια ή λοιμώξεις όπως ιλαρά, σύφιλη, παρωτίτιδα και της μηνιγγίτιδα
– Νόσος του Meniere, η οποία είναι μια εσωτερική διαταραχή του ωτού που προκαλεί κουδούνισμα στα αυτιά, ζάλη.
– Όγκοι
– Ορισμένα φάρμακα
– Γενετική
– Αυτοάνοσες διαταραχές

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της απώλειας ακοής μπορούν να εμφανιστούν σταδιακά ή θα μπορούσαν να έρθουν γρήγορα και να είναι έντονα. Όταν η απώλεια ακοής συμβαίνει, οι άνθρωποι τείνουν να βρουν τρόπους για να την αντιμετωπίσουν – αλλά είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, εάν αναγνωρίσετε κάποιο από τα ιατρικά, συναισθηματικά, ή κοινωνικά σημάδια της απώλειας ακοής:

1. Πόνος / πίεση σε ένα ή και τα δύο αυτιά
2. Ζάλη ή ίλιγγο
3. Εμβοές στα αυτιά
4. Αν ρωτάτε τους ανθρώπους να επαναλάβουν τα πράγματα που έχουν πει πολλές φορές
5. Εάν βάζετε ψηλά την ένταση στην τηλεόραση, ή στο ραδιόφωνο, κ.λπ.
6 . Δυσκολεύεστε να κατανοήσετε το τι λέει ο κόσμος, και απαγοητεύεστε επειδή δεν μπορείτε να τους καταλάβετε
7. Αισθάνεστε άβολα στο να συναντάτε νέους ανθρώπους, επειδή έχετε δυσκολία στις συνομιλίες

Θεραπεία

Σήμερα υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη θεραπεία της απώλειας της ακοής. Υπάρχουν ακουστικά βαρηκοΐας που ενισχύουν τον ήχο και συχνά βοηθούν τους περισσότερους ασθενείς με απώλεια ακοής, να επικοινωνούν

Με τα χρόνια υπάρχει πρόοδος της ιατρικής, καθώς και τεχνολογικές καινοτομίες που μας βοηθούν να μάθουμε περισσότερα, και να δημιουργήσουμε περισσότερες λύσεις.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr