ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 10 Κρυφές Αιτίες της Ακμής και ΠΩΣ να την ξεφορτωθείτε Πανεύκολα με Φυσικό Τρόπο.

img

Τα σπυράκια είναι πάντα μια δυσάρεστη έκπληξη. Ωστόσο, συχνά προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες και θεραπεύονται εύκολα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεφορτωθείτε την ακμή για τα καλά.

Πλάτη και ώμοι

Η ακμή στην πλάτη μπορεί να προκαλείται από τους ιμάντες της τσάντας ή από τα πολύ στενά συνθετικά ρούχα. Αν έχετε μικρά, κόκκινα σπυράκια, τότε ίσως είναι αντίδραση σε καθαριστικά. Αν αγαπάτε πολύ τα λιπαρά και τηγανητά φαγητά, τότε αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που εμφανίζεται η ακμή.

-Τα σπυράκια αυτά θεραπεύονται με μπάνια με αλάτι μια φορά την εβδομάδα ή ελαφρό πλύσιμο με ξίδι μηλίτη και νερό σε αναλογία 1 προς 2.

viraltopnews.gr

Στήθος

Η πιο συχνή αιτία ακμής στο στήθος είναι η αλλεργική αντίδραση στο απορρυπαντικό για τα ρούχα ή στο αφρόλουτρο. Αυτά τα σπυράκια επίσης εμφανίζονται σαν αντίδραση σε κρύα ροφήματα, μπαχαρικά και θαλασσινά.

-Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με νερό και κάντε μασάζ στο δέρμα σας με το μίγμα. Μετά ξεπλύντε με ζεστό νερό.

viraltopnews.gr

Λαιμός

Μια σφιχτή λαιμόκοψη μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να προκαλέσει σπυράκια. Η ακμή στο λαιμό μπορεί να είναι επίσης σημάδι αλλεργίας στο σαμπουάν. Ωστόσο, ακόμα μια συχνή αιτία είναι τα γλυκά.

-Σκουπίστε τον λαιμό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε χυμό λεμονιού ή λάιμ, αφήστε το για 10 λεπτά και μετά ξεπλύντε με ζεστό νερό.

viraltopnews.gr

Χέρια

Τα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, οι αλλεργικές αντιδράσεις σε απορρυπαντικά και τα αντιβιωτικά μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια. Αν κολυμπάτε σε πισίνα, πάτε σε σάουνα ή γυμναστήριο αρκετά συχνά, μπορεί να έχετε κολλήσει κάποια μυκητίαση που προκαλεί φλεγμονή και έχει ως αποτέλεσμα ακμή.

-Αν τα σπυράκια σας δεν προκαλούνται από μύκητες, τότε μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε με χυμό πατάτας: απλά κόψτε μια ωμή πατάτα στα δύο και τρίψτε την στα σημεία όπου έχετε πρόβλημα. Μετά από μισή ώρα ξεπλύντε.

viraltopnews.gr

Πόδια

Η κακή υγιεινή των ποδιών και τα στενά συνθετικά ρούχα είναι οι συχνές αιτίες ακμής στα πόδια. Σπυράκια μπορεί να εμφανιστούν και μετά το ξύρισμα, αν ξυρίζεστε κόντρα στην φορά που βγαίνουν οι τρίχες ή με ξυράφι που δεν κόβει καλά.

-Βάλτε 5-6 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου μέσα στο αφρόλουτρο σας και χρησιμοποιήστε το κανονικά.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr