ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Γιατί πρέπει πάντοτε να μουσκεύετε τα αμύγδαλα πριν τα φάτε;
Τα αμύγδαλα είναι χορταστικοί ξηροί καρποί, με ευρεία χρήση. Είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές. Είναι εξαιρετική πηγή βιοτίνης, βιταμίνης Ε, μαγγανίου, χαλκού, βιταμίνης Β2, φωσφόρου, μαγνησίου και ινών. Επίσης, συντελούν στη μείωση της χοληστερόλης LDL, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και προλαμβάνουν το διαβήτη.
Όμως, εάν δεν βρέξετε τα αμύγδαλα, δεν επωφελείστε καθόλου. Το καφέ τσόφλι του αμύγδαλου περιλαμβάνει τανίνη που παρεμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων. Όταν τα αμύγδαλα είναι βρεγμένα, η φλούδα αφαιρείται με ευκολία και τα θρεπτικά στοιχεία απορροφώνται πιο εύκολα. Η κατανάλωση βρεγμένων αμύγδαλων συντελεί επίσης και στην απώλεια βάρους, παρεμποδίζει τον καρκίνο και ρυθμίζει την πίεση του αίματος.
Για να επωφεληθείτε πλήρως από τα αμύγδαλα, τοποθετήστε μία χούφτα από αυτά σε ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό και αφήστε τα εκεί για 8 ολόκληρες ώρες. Στραγγίστε το νερό και ξεφλουδίστε τα. Αυτό δεν θα σας πάρει πάνω από λίγα λεπτά. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα πλαστικό δοχείο. Θα έχετε να καταναλώνετε για μία εβδομάδα.
Εάν θέλετε να κάνετε κάτι παραπάνω από το να ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα ένα ένα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή για γάλα από αμύγδαλα:
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr