ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Αν Έχεις ένα από Αυτά τα 8 Συμπτώματα, το Σώμα σου Προσπαθεί να Σου πει κάτι Σημαντικό.

img

Ζούμε στις μέρες που οι αλλεργίες, είναι κάτι σαν μόδα! Είτε σε περιβαλλοντικές συνθήκες, είτε σε κάποιο φαγητό, είτε από ψυχοσωματικές συνθήκες! Η πιο κοινή αλλεργία, είναι στην λακτόζη όπως και στην γλουτένη.

Κι αν και πολλοί μπορεί να το αμφισβητήσετε, δεν θα πρέπει να παραβλέπετε και να υποτιμάτε τις σοβαρότατες συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η γλουτένη.

Είναι πολύ σημαντικό να διαχωρίσουμε την αλλεργία και την δυσανεξία. Η δυσανεξία στην γλουτένη, δεν είναι αλλεργία. Είναι όμως ένα σημάδι διατροφικής διαταραχής που σημαίνει πως οι τροφές δεν χωνεύονται καθόλου εύκολα καθώς θεωρούνται ξένο σώμα για το στομάχι.

Έτσι δεν απορροφόνται τα στοιχεία και το στομάχι δεν μπορεί να επεξεργαστεί αυτά τα στοιχεία, προκαλώντας πρήξιμο, ναυτία, διάρροια και άλλες στομαχικές διαταραχές.

Μερικά από τα συμπτώματα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν είστε δυσανεκτικοί στην γλουτένη :

Χρόνιες ημικρανίες

Οι πονοκέφαλοι, είναι συχνό φαινόμενο για τους ανθρώπου που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Συνήθως ο πονοκέφαλος γίνεται αισθητός, 30-60 λεπτά μετά το φαγητό!

viraltopnews.gr

Φαγούρα στο δέρμα

Το πρόβλημα της πέψης πολλές φορές εκδηλώνεται με φαγούρα, σημάδια στο σώμα, ακόμα και έκζεμα!!

viraltopnews.gr

Ινομυαλγία

Αφορά τον πόνο στους μυς, τις κλειδώσεις, τα κόκκαλα, την μέση και τα χέρια..

viraltopnews.gr

Δυσανεξία στην λακτόζη

Η δυσανεξία στην γλουτένη και η δυσανεξία στην λακτόζη, συχνά έχουν κοινά συμπτώματα. Πολλές φορές, το ένα, προκαλεί το άλλο. Εκείνοι που δεν ανέχονται την γλουτένη συχνά είναι δυσανεκτικοί και στην λακτόζη και το αντίστροφο!

viraltopnews.gr

Χρόνια υπερκόπωση

Οι στομαχικές διαταραχές φυσικά χαλάνε τον ύπνο σας κι αυτό προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας. Νιώθετε διαρκώς κόπωση; Υπνηλία;; Θα πρέπει να κοιτάξετε την διατροφή σας..

viraltopnews.gr

Αλλαγές διάθεσης

Όταν το σώμα δεν είναι καλά τότε και το πνεύμα δεν είναι καλά. Οι άνθρωποι με δυσανεξία στην γλουτένη, συχνά νιώθουν νευρικοί ή ακόμα και ενθουσιώδεις, χωρίς προφανή λόγο. Μπορεί να εκνευριστούν εύκολα, να γίνουν εριστικοί. Έχουν τάσεις να γίνονται καταθλιπτικοί και όλα αυτά συνδέονται με την γλουτένη και τις συνέπειές της στο σώμα.

Στομαχόπονοι

Είναι ίσως και το πιο προφανές σύμπτωμα. Πόνος, καούρες, ναυτία, είναι τα πιο κοινά συμπτώματα που συνδέονται με το στομάχι.

viraltopnews.gr

Ζαλάδα

Πολλοί άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη νιώθουν ζαλάδα λίγο αφού έχουν φάει. Νιώθουν σαν να περπατάνε σε ομιχλώδες τοπίο και χάνουν την ισορροπία τους.

viraltopnews.gr

Κάποια από αυτά τα συμπτώματα είναι κοινά και μπορούν να έχουν πολλές διαφορετικές εξηγήσεις.
Καλό είναι όμως αν έχετε χρόνια και επίμονα αυτά τα συμπτώματα να δείτε οπωσδήποτε γιατρό!


ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Αν Έχεις ένα από Αυτά τα 8 Συμπτώματα, το Σώμα σου Προσπαθεί να Σου πει κάτι Σημαντικό.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr