ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 10 Μαγικές Εικόνες από τα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας. Η Τελευταία θα σας Καθηλώσει!

img

Τα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας της Siena είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός με κύρος ο οποίος δέχεται συμμετοχές από πάνω από 100 χώρες από όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα για τον διαγωνισμό του 2016 ανακοινώθηκαν μόλις και παρακάτω θα βρείτε μια συλλογή από τους αγαπημένους μας νικητές και τις τιμητικές αναφορές.

Οι εικόνες προέρχονται από διάφορες χώρες, όπως Ινδία, Κίνα, Μπαγκλαντές, Τουρκία, Κούβα, Μυανμάρ και Μπαχρέιν. Η Leyla Emektar κέρδισε το πρώτο βραβείο στην ταξιδιωτική κατηγορία για την όμορφη φωτογραφία μιας εργάτριας που μάζευε φράουλες ανάμεσα σε χρωματιστά θερμοκήπια στην Τουρκία, ενώ το πρώτο βραβείο για την κατηγορία Open Color πήγε στον Danny Yen Sin Wong για την φωτογραφία μιας γυναίκας από το Βιετνάμ η οποία έφτιαχνε ένα παραδοσιακό δίχτυ ψαρέματος.

Οι νικητήριες φωτογραφίες αυτή την στιγμή εκτίθενται στο Siena Art Photo Travel Festival, μια έκθεση διάρκειας ενός μήνα, η οποία ονομάζεται “Beyond the Lens” στην Siena της Ιταλίας. Η έκθεση διαρκεί από τις 29 Οκτωβρίου ως τις 30 Νοεμβρίου.

1. Μια γυναίκα από το Βιετνάμ φτιάχνει ένα παραδοσιακό δίχτυ ψαρέματος (1ο Βραβείο στην κατηγορία Open Color)

Σε ένα μικρό χωριό του νότιου Βιετνάμ κοντά στο Phan Rang, μια γυναίκα φοράει ένα τυπικό κωνικό καπέλο και φτιάχνει ένα δίχτυ ψαρέματος με τον παραδοσιακό τρόπο. Η παραγωγή διχτυών παραμένει μια τυπική απασχόληση για τις γυναίκες στο Βιετνάμ, οι οποίες ασχολούνται με αυτό όταν οι άντρες τους πάνε για ψάρεμα.

viraltopnews.gr

2. Χαμόγελο (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία People and Portrait)

Κατά την διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο μοναστήρι Labrang Lamasery, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης, όλες οι ρόμπες των μοναχών ήταν καλυμμένες με ένα παχύ στρώμα χιονιού. Όταν ένας νεαρός Lama κοίταξε πίσω του χαμογελαστός, ο φωτογράφος κατέγραψε αυτό το χαμόγελο.

viraltopnews.gr

3. Θερμοκήπια με φράουλες, Τουρκία (1ο βραβείο στην κατηγορία Travel)

Μια εργάτρια που μαζεύει φράουλες περπατάει ανάμεσα στα χρωματιστά θερμοκήπια κοντά στο Nazilli στην επαρχία Aydin.

viraltopnews.gr

4. Το ρίξιμο του διχτυού (Ξεχωριστό βραβείο στην κατηγορία Open Color)

viraltopnews.gr

5. Η δύναμη της φύσης, Σικελία (1ο βραβείο στην κατηγορία Nature)

Μάγμα, στάχτη και αέρια εκρήγνυνται από το όρος Etna τον Δεκέμβριο του 2015, φτάνοντας σε ύψος χιλιομέτρων.

viraltopnews.gr

6. Mangrove, Κούβα (Ξεχωριστό βραβείο στην κατηγορία Nature)

Τα Mangrove είναι μοναδικά και πολύ σημαντικά οικοσυστήματα για την γη. Όπως σε όλα τα οικοσυστήματα, βρίσκεται ένα αρπακτικό στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας το οποίο ρυθμίζει την υγεία του οικοσυστήματος.

viraltopnews.gr

7. Περιγράμματα και σκιές, νότιο Βιετνάμ (Τιμητική αναφορά στην κατηγορία Open Color)

Στους αμμόλοφους του Mui Ne, κοντά στην ομώνυμη πόλη του νότιου Βιετνάμ, τρία κορίτσια περπατάνε στην πλαγιά φορώντας τα τυπικά κωνικά καπέλα και κουβαλώντας ζυγούς, δημιουργώντας έτσι όμορφες γραμμές και σκιές στην άμμο.

viraltopnews.gr

8. Πλωτή αγορά, Μαλαισία (3ο βραβείο στην κατηγορία Travel)

Η μεταφορά στο νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του νότιου Borneo.

viraltopnews.gr

9. Αντικατοπτρισμός γυναικών, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2η θέση στην κατηγορία Αrchitecture)

Δύο γυναίκες περπατάνε και η εικόνα τους αντικατοπτρίζεται στο νερό, γεννώντας έτσι την εξύψωση της γεωμετρίας και της αρχιτεκτονικής στο Μεγάλο Τζαμί του Σεΐχη Zayed.

viraltopnews.gr

10. Κεντρικό μαύρο, Μπαχρέιν (3η θέση στην κατηγορία Open Color)

Μια γυναίκα κουβαλάει τον γιο της ενώ περπατάει στην κηδεία του Isa Radhi, ενός επαναστάτη ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε κατά την διάρκεια του Πολεμικού Νόμου στο χωριό Sitra, στο νότιο Manama στις 22 Μαρτίου 2011.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr