ΖΕΥΓΑΡΙΑ: 20 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου

img

Κάθε ανθρώπινη σχέση -φιλική, ερωτική, οικογενειακή- βασίζεται σε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που μπορεί να την κάνει είτε βαθύτερη είτε να την διαλύσει ολοκληρωτικά. Ποιος είναι αυτός; Φυσικά, η συμπεριφορά μας.

Πολλές φορές, άθελά μας, υιοθετούμε συμπεριφορές που στο τέλος μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Η παρακάτω λίστα θα σας δώσει μία μικρή ιδέα για το τι πρέπει να σταματήσετε να κάνετε, προκειμένου να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον για να βελτιώσετε τόσο τις σχέσεις σας με τους γύρω σας όσο και τον ίδιο σας τον εαυτό. Διαβάστε παρακάτω….

1. Σταμάτα να κρατάς κακίες για πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν.
Η μουρμούρα και ο θυμός καταστρέφουν την ευτυχία.

2. Σταμάτα να παραπονιέσαι.
Αντίθετα, μπορείς να αξιοποιήσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου για να αλλάξεις αυτά που σε ενοχλούν.

3. Σταμάτα να εννοείς πράγματα χωρίς να τα λες ξεκάθαρα.
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη σου. Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει αυτό που σε απασχολεί αν δεν του το πεις εσύ.

4. Σταμάτα να γίνεσαι συνεχώς το επίκεντρο.
Ο κόσμος στρέφεται γύρω από τον ήλιο, όχι γύρω από εσένα. Δεν γίνεται να νιώθεις πως τα πάντα αφορούν εσένα σε καθημερινή βάση.

5. Σταμάτα να λες ψέματα.
Να θυμάσαι πως πάντα στο τέλος αποκαλύπτεται η αλήθεια. Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν αμέσως όταν κάποιος τους λέει ψέματα.

6. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους.
Όταν κατηγορείς άλλους ανθρώπους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, ουσιαστικά αποποιείσαι κάθε ευθύνη στη ζωή σου. Αναγνώρισε τους λόγους που βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση και αντιμετώπισε την κατάσταση ώριμα.

7. Σταμάτα να αμφιβάλλεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι -αν όχι όλοι- έχουν αμφιβολίες για αυτά που κάνουν. Ορισμένες φορές όμως οι αμφιβολίες ισοδυναμούν με την απαισιοδοξία. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφιβάλλουμε για τα προσωπικά μας ζητήματα, όμως υπάρχει μία λεπτή γραμμή που ξεπερνιέται όταν αμφιβάλλουμε συνεχώς για τα σχέδια των άλλων.

8. Σταμάτα να διακόπτεις τους άλλους.
Φυσικά και μπορείς να διορθώσεις κάποιον αν κάνει λάθος σε κάτι, όμως η συνεχής επιβολή της άποψής σου κυρίως την ώρα που μιλάει κάποιος είναι τουλάχιστον ενοχλητική και αγενής.

9. Σταμάτα να είσαι εγωίστρια.
Σε μία σχέση παίρνεις ό,τι δίνεις. Αντιμετώπισε τους άλλους ισάξια.

10. Σταμάτα να ασκείς κριτική.
Δεν γίνεται να κρίνεις τους πάντες και τα πάντα. Ο κάθε άνθρωπος έχει μία ιστορία που δεν μπορείς να γνωρίζεις.

11. Σταμάτα να κουτσομπολεύεις.
Το κουτσομπολιό δεν θα βλάψει μόνο το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεσαι. Θα βλάψει ακόμη περισσότερο τη φήμη σου.

12. Σταμάτα να δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις.
Είναι καλύτερο να κάνεις περισσότερα από αυτά που έχεις πει παρά το αντίθετο.

13. Σταμάτα να είσαι αμυντική.
Μόνο και μόνο επειδή κάποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό από εσένα, δεν σημαίνει αυτόματα πως ακυρώνει την άποψή σου.

14. Σταμάτα να συγκρίνεις ανθρώπους με άλλους.
Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός και ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του δύναμη.

15. Σταμάτα να περιμένεις από τους άλλους να είναι τέλειοι.
Το «τέλειο» είναι ο εχθρός τους «καλού». Κανείς δεν είναι τέλειος και φυσικά η τελειότητα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Αποδέξου τους άλλους γι’ αυτό που είναι.

16. Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι «τέλεια» για όλους.
Δεν γίνεται όλοι να είναι ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά μας, ούτε να μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους. Προσπάθησε να είσαι εντάξει απέναντι στα κοντινά σου πρόσωπα και θα τους χαρίσεις το καλύτερο δώρο.

17. Σταμάτα να δημιουργείς προβλήματα στους άλλους.
Μόνο και μόνο επειδή μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται κανείς ή να μην σε κατηγορεί κανείς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διευκολύνεις τον εαυτό σου προκαλώντας προβλήματα στους άλλους.

18. Σταμάτα να μεγαλοποιείς τα πράγματα.
Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη και δεν είναι δύσκολο να προκύψουν άσχημες καταστάσεις από το πουθενά. Γιατί όμως να ταλαιπωρείσαι -και να ταλαιπωρείς τους άλλους- για πράγματα που πιθανώς σε έναν χρόνο δεν θα έχουν καμία απολύτως σημασία;

19. Σταμάτα να είσαι drama queen.
Μείνει μακριά από το δράμα των άλλων και κυρίως σταμάτα να δημιουργείς συνεχώς ένα δικό σου δράμα.

20. Σταμάτα να δίνεις συνεχώς συμβουλές.
Όταν ένας άνθρωπος μοιράζεται τα προβλήματά του μαζί σου, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ζητάει κάποια συμβουλή. Πολλές φορές είναι προτιμότερο να είμαστε καλοί ακροατές παρά να προσπαθούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά του άλλου και να του προγραμματίσουμε τις κινήσεις.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr