ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Θεϊκή σοκολατόπιτα με παγωτό στο τηγάνι!
Αυτό το γλυκό με ξετρέλανε!!!! Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω γιατί πραγματικά μόνο που το βλέπεις λιώνεις! Είναι σκέτη σοκολατοκόλαση!!!!
Στην ουσία πρόκειται για μία στρώση σοκολατένιου κέικ, ένα γλάσο σοκολάτας που δίνει το έξτρα σοκολατένιο άγγιγμα και τη δική σου επιλογή παγωτού (ιδανικά, κρέμα με καραμέλα). Και όλα αυτά μαγειρεμένα και αν θέλεις σερβιρισμένα μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Τι θα χρειαστείς
Για το κέικ
- 1 φλ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 του φλ. βούτυρο
- 1/4 του φλ. ηλιέλαιο (ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι)
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1/2 του φλ. νερό
- 1/4 του φλ. ξινόγαλα
- 1 αυγό
- 1/2 βανίλια
Για το γλάσο- επικάλυψη
- 1/4 του φλ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κακάο
- 2-4 κ.σ. γάλα
- 1/2 του φλ. κάσιους, θρυμματισμένα
- 2 φλ. άχνη ζάχαρη
- 1/2 βανίλια
Έξτρα (και προαιρετικά)
Παγωτό με γεύση βανίλια
Σιρόπι καραμέλας
Σαντιγί
Εκτέλεση (Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο απλή είναι)
Το αφήνεις για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς (για να τσεκάρεις αν είναι έτοιμο κάνεις το παραδοσιακό κόλπο με την οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει με λίγα ψίχουλα).
Και τώρα μπορείς να λιποθυμήσεις!!!
ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr